Студенти Університету банківської справи збирають кошти на порятунок архітектурної перлини Львова 16 Вересня 2015 18:19

Студенти Університету банківської справи збирають кошти на порятунок архітектурної перлини Львова

«Аукціон надій» – традиційну благодійну акцію Університету банківської справи – цього року приймає Львів. Акція проходить за ініціативи студентів Львівської філії УБС у партнерстві з Українським католицьким університетом, «Львівською Політехнікою» та Національним аграрним університетом за підтримки Львівської міської ради.

Студенти УБС вирішили зібрати кошти для відновлення скульптурної композиції «Рільництво. Ощадність. Промисловість», яка з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Цю архітектурну перлину, створену львівським скульптором італійського походження Леонардом Марконі, ще називають «львівською статуєю Свободи» через схожість зі знаменитою спорудою в Нью-Йорку. Скульптура понад сто років не реставрувалася. За попередніми підрахунками, вартість проекту становитиме близько 1 мільйон гривень.

Студенти прагнуть не лише відновити історичну перлину Львова, а й об’єднати зусилля усіх небайдужих задля збереження історії, відродити та популяризувати ідею ощадності, єдності і взаємодопомоги в Україні, започатковану митрополитом Андреєм Шептицьким, 150-річчя від дня народження якого вшановують цього року. Студенти проведуть дискусійні клуби, круглі столи задля обговорення та популяризації ідей ощадності та благодійності.

Молодь збиратиме гроші через Спільнокошт, шляхом розповсюдження ювілейних марок, флешмобами, а 29 вересня відбудеться благодійний концерт у Львівській опері.

За традицією, акцію завершить великий благодійний аукціон. Він пройде у Всесвітній день заощадження, 30 жовтня, у Музеї етнографії та художнього промислу (м. Львів). У ньому візьмуть участь впливові політики, бізнесмени, банкіри, фінансисти. Лотами стануть цінні речі, надані відомими українцями.

«Аукціон надій» – щорічний благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи. Цей рік для акції ювілейний – десятий. За роки проведення акції силами студентів УБС за допомогою небайдужих громадян вдалося здійснити низку масштабних проектів у сферах освіти, культури, видавничої справи, соціальної роботи, допомоги людям з особливими потребами. «Аукціон надій» – двічі переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійна акція року».

Сторінка події в мережі Facebook – https://www.facebook.com/events/786981974728903/

За інформацією УБС