Термін прийому заявок на Національний конкурс «Благодійник року – 2011» продовжено до 20 листопада 9 Вересня 2011 11:15

Термін прийому заявок на Національний конкурс «Благодійник року – 2011» продовжено до 20 листопада

8 вересня 2011 року відбулася робоча зустріч членів Оргкомітету та Медіа-ради Національного конкурсу «Благодійник року – 2011». У заході взяли участь Президент ВБО «Асоціація благодійників України», Голова Оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук, Голова Медіа-ради конкурсу Тетяна Лебедєва, Президент ВБФ «Дитячий світ», Голова Журі конкурсу Сергій Летенко, члени Оргкомітету – Голова Правління Центру філантропії Світлана Куц, член Наглядової ради МБО «Інститут професійного фандрайзингу» Олександр Вінніков, виконавчий директор ІАЦ «Громадський Простір» Алла Прунь, член Правління Асоціації благодійників України Руслана Ковальчук, експерт із соціальних питань МБФ «Україна 3000» Юлія Яндрова.

Учасники зустрічі обговорили хід конкурсу, окреслили план подальших заходів та деталі фінальної частини.

Згідно з рішенням Оргкомітету, прийом заявок продовжено до 20 листопада 2011 року. Отже, всі бажаючі можуть висунути номінантів на участь в конкурсі, заповнивши аплікаційну форму – її можна знайти на офіційному сайті конкурсу – або скориставшись он-лайн-формою. До самої заявки можуть бути додані фотографії, копії публікацій тощо.

Також члени Оргкомітету розглянули питання розвитку регіональної складової конкурсу. Як було зазначено раніше, Оргкомітет вітає ініціативу відзначення кращих ефективних благодійних ініціатив в регіонах і готовий методично і консультаційно сприяти організаціям, які мають бажання влаштувати місцевий конкурс, в межах напрацьованих засад та практики «Благодійника року». На сьогодні свою зацікавленість вже висловили представники 5 регіонів, процес переговорів триває.

Оргкомітет відзначив важливість інтерактивного компоненту в розвитку цьогорічного конкурсу, зокрема щодо спеціального призу від Асоціації благодійників України – «Народний благодійник». Це можливість відкрито подякувати своєму благодійнику, використовуючи майданчики в популярних соцмережах, де кожен може публічно не лише номінувати благодійників, а й голосувати за них, розповідати про ті конкретні речі, які вони роблять на благо громади чи окремих людей.

Висування кандидатур на отримання призу «Народний благодійник» в соціальних мережах триває. Адреси сторінок у Facebook, Twitter і LiveJournal можна дізнатися на сайті Асоціації благодійників України.

Учасники засідання також обмінялися ідеями щодо місця та формату проведення урочистої церемонії нагородження переможців, яка традиційно припадає на кінець грудня.

Нагадаємо, V Національний конкурс «Благодійник року» стартував 29 березня 2011 року. Його мета – сприяти розвитку та популяризації благодійництва в Україні через публічне визнання та відзначення найефективніших благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем. Наглядову раду конкурсу очолює Народна артистка України Марія Бурмака. Цьогоріч благодійників визначатимуть в 14 номінаціях, а також вручать 6 спеціальних призів.

У конкурсі можуть взяти участь фізичні та юридичні особи, які надали одно- чи багаторазову благодійну допомогу для розв’язання суспільних проблем. До журі конкурсу входять експерти та громадські діячі, які мають високий авторитет в суспільстві.

Ваші матеріали надсилайте поштою на адресу: 01012, м.Київ, а/с 75 (з поміткою «Голові журі Національного конкурсу «Благодійник року – 2011») та продублюйте електронною поштою на адресу [email protected].

Докладніша інформація – на офіційному сайті Національного конкурсу «Благодійник року» – www.blagodijnyk.org.ua.


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото