У Полтаві відбувся благодійний ярмарок зі збору коштів для військових 19 Жовтня 2015 15:58

У Полтаві відбувся благодійний ярмарок зі збору коштів для військових

На Соборному майдані Полтави відбувся традиційний благодійний ярмарок зі збору коштів на підтримку наших військових. Активісти найавторитетнішої в обласному центрі волонтерської організації – Полтавського батальйону небайдужих – організували його вже вшосте.

Як і раніше, свою продукцію на ярмарковому дійстві представили народні майстри, пасічники з довколишніх сіл, знані у регіоні виробники всілякої смакоти. Водночас кожен полтавець чи гість міста міг долучитися до благородної справи, виставивши на продаж свої поробки, домашню випічку або навіть щось гаряченьке поруч зі скриньками для пожертв. Од різноманітних сувенірів із патріотичною символікою та інших рукотворів очі розбігалися.

Та все-таки найбільшу популярність мали смаколики, які приготували трохи раніше або творили просто на очах відвідувачів невтомні жіночки з «харчового» підрозділу батальйону небайдужих. Смажене і печене власними руками вони постійно передають солдатам, які воюють з терористами і загарбниками на Донбасі. Тож добре вивчили їхні смаки. Догодили, звісно, й землякам, які шикувалися в черги за домашніми стравами, записували рецепти їхнього приготування і водночас не шкодували коштів на доброчинність. Загалом під час ярмарку було зібрано 63 тисячі 294 гривні. Організатори планують витратити їх на допомогу пораненим бійцям.

Джерело: Голос України