Вікторія Воронович: Політики намагаються прикритися благодійними організаціями 20 Жовтня 2015 10:58

Вікторія Воронович: Політики намагаються прикритися благодійними організаціями

Сьогодні в Україні волонтерський рух як явище має дуже багато проблем. Наближаються місцеві вибори, через що політичні партії намагаються завербувати до своїх лав якомога більше волонтерських організацій.

Таку думку висловила керівник волонтерського центру «Міжнародний Альянс Братської Допомоги» Вікторія Воронович під час прямого ефіру програми «Lifeкод: Данило Яневський» на телеканалі ZIK.

Коли волонтерів запрошують до політичної сили, то роблять це не для того, щоб відбулися якісні зміни. Таким чином політики намагаються прикритися благодійними організаціями як готовою програмою.

«Якщо благодійні організації йдуть у політику, то вони вже не можуть бути волонтерами. Бути сьогодні в політичній системі – це означає бути в компромісі зі своєю совістю. Проте найбільша біда в тому, що голоси та думки волонтерів політики не враховують», – переконана Вікторія Воронович.

Волонтерка розповідає, що ще від початку Майдану суспільство почало активно змінюватися. Адже багато пересічних громадян зрозуміли, як це по-справжньому бути патріотом. Проте, також є частина суспільства, яка, на жаль, відокремлює себе від проблем держави.

«На жаль, населення України сьогодні все ж поділене. Є та частина суспільства, яка болісно переживає реалії війн. Але є і такі люди, які свідомо відокремлюють себе від проблем держави. Така градація часто є віковою. Старші за віком люди, які звикли думати за радянським зразком, не хочуть приймати той факт, що маємо агресію з боку Росії. Адже Росія для них і сьогодні залишається «старшим братом», – розповідає керівник волонтерського центру.

Активістка переконана, що українцям сьогодні потрібно об’єднуватися та самостійно будувати державу, змінюючи корумповану владу.

«Сьогодні держава не спроможна виконувати свої функції. Корумпована влада себе повністю дискредитувала. Тому наша Україна вистоїть тільки тоді, коли громадянський рух, який зародився ще на Майдані, не зупинятиметься ні на хвилину», – зазначила Вікторія Воронович.

Джерело: ZIK