Казкове перевтілення: Фонд «Соціальне партнерство» відкрив оновлену їдальню для знедолених дітей 23 Жовтня 2015 16:31

Казкове перевтілення: Фонд «Соціальне партнерство» відкрив оновлену їдальню для знедолених дітей

У Благодійному фонді «Соціальне партнерство» відкрилася оновлена дитяча їдальня. Заклад існує вже 7 років, але тепер завдяки небайдужості та доброті багатьох людей, малюки зможуть не тільки отримувати безкоштовні обіди, але грати, малювати та розвивати свої таланти.

Їдальня отримала символічну назву «Табха». Саме так називається місцевість на північно-західному узбережжі Галілейського моря (Ізраїль), де, за переказами, Ісус Христос нагодував 5 тисяч християн.

Весь декор і малюнки на стінах їдальні – заслуга художниці-волонтера Валерії Моє. Ця чудова дівчина подарувала діткам чарівний світ, продумавши кожну деталь інтер’єру їдальні. «У моїй голові народилася ідея придумати казковий світ, в якому дітки зможуть взаємодіяти з арт-простором їдальні. Намалювати такі образи і персонажі, які своєю присутністю створять незабутню атмосферу, подарують дитині натхнення і радісний настрій, – розповідає Валерія. – Так у нас з’явилися рибка, яка виконує всі заповітні бажання; принц і принцеса, що летять на диво-птахові в чарівний будиночок добра «Стефанія»; маленький Момо, який живе на різнобарвній хмаринці.  І багато-багато інших прекрасних героїв».

Крім Валерії, до перевтілення їдальні причетні ще багато людей. Фонд «Соціальне партнерство» дякує німецькому фонду «Fortotschka eV», який виділив 2100 євро для дитячої їдальні. За ці гроші вдалося розширити приміщення і зробити ремонт. Також щира подяка всім небайдужим людям, які жертвували гроші на проект «Дитяча їдальня» – за ці кошти було закуплено нові меблі. Окреме спасибі Тимочків Юлії Володимирівні, яка виділила гроші на покупку стільців для діток. А ще фонд дякує компанії Caparol, яка забезпечила художницю яскравими фарбами, за допомогою яких були створені всі ці дивовижні персонажі, та компанії Genesis, співробітники якої зібрали кошти на продукти для діток.

Окрема подяка команді фандрайзров благодійного марафону Wizz Air Kyiv City Marathon – Владі Литовченко, Володимиру Вірчису, Карині Михайленко, Олегу Лісогору та Сергію Комаровському. Цим людям вдалося зібрати для дитячій їдальні більше 14 тисячі гривень.

Ідальня відкрилася 22 жовтня. На урочистому заході з нагоди відкриття були присутні спортсмени Володимир Вірчис і Надія Васіна, модель Карина Михайленко, громадський діяч і продюсер Тимофій Нагорний, письменник Михайло Моргуліс.

За інформацією ВБФ «Соціальне партнерство»