У Мукачеві на благодійній екскурсії збирали подарунки для дітей-сиріт 30 Листопада 2015 15:53

У Мукачеві на благодійній екскурсії збирали подарунки для дітей-сиріт

29 листопада у Мукачеві відбулася чергова відкрита екскурсія «Визначні постаті Мукачева». Однак цього разу екскурсія була не просто відкрита, а й благодійна. Ті, хто бажав взяти участь у відкритій екскурсії, мали прихопити з собою дитячі іграшки, солодощі або предмети особистої гігієни.

Розпочалася подорож з історії про кельтів та про те, яке відношення вони мали до Мукачева. Під час екскурсії згадали і про Легоцького, і про космонавта Беляєва, і про Рауля Валенберга, і про Міхая Мункачі, Кирила і Мефодія та інших визначних постатей. Не оминули увагою також і живу легенду Мукачева сажотруса Берталона Товта та місцевого скульптора Івана Бровді. Завершився благодійний променад біля пам’ятника О. Духновичу.

Після екскурсії усі зібрані подарунки були передані діткам Чинадієвського дитячого будинку, який налічує 69 дітей, з них 18 дошкільнят.

Організатори благодійної екскурсії – «Kertvarosh» та «Мукачівський туристичний клуб». Розповідала про визначних постатей міста над Латорицею Вікторія Гудак.

Джерело: Закарпаття онлайн