У Сумах провели благодійний фестиваль «Різдвяний дзвін» 28 Грудня 2015 12:07

У Сумах провели благодійний фестиваль «Різдвяний дзвін»

З нагоди новорічно-різдвяних свят у Сумах відбулося свято, що об’єднало і дітей, і дорослих: благодійний фестиваль «Різдвяний дзвін». Проходив він на подвір’ї Сумської римсько-католицької церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії. За словами однієї з організаторок фестивалю Юлії Джонсон-Левківської, основним завданням було зібрати пожертви для безхатченків та малозабезпечених людей: теплий одяг та взуття, продукти харчування, кошти.

У благодійному ярмарку брали участь також активістки Сумської кулінарної сотні: вони реалізовували приготовані власноруч смаколики з тим, щоб за виручені кошти закупити овочі для приготування харчових напівфабрикатів, які відправляються бійцям у зону АТО.

До благодійного ярмарку долучилося і Сумське товариство захисту тварин, влаштувавши своєрідну «міні-барахолку»: продаж різноманітних дрібничок, сувенірів, книг, виробів handmade тощо. Кошти збиралися на потреби утримання, лікування та стерилізації безпритульних тварин.

Загалом же атмосфера була святковою, а програма фестивалю насиченою. Особливо раділи діти. Тут можна було взяти участь у різноманітних конкурсах та вікторинах, скоштувати приготованої на вогнищі каші та борщу, поласувати солоденьким. А ще – навчитися власноруч виготовляти новорічні іграшки і загадати справжньому Святому Миколаю найзаповітніше бажання.

Завершився фестиваль концертом класичної музики.

Новорічно-різдвяні свята вже не вперше збирають сумчан та гостей міста на території сумського римсько-католицького костелу. Кілька років поспіль тут влаштовували унікальну виставку льодових скульптур, до виготовлення яких долучалися майстри з усієї України. На жаль, погодні умови завадили організувати щось подібне нинішнього року.

Джерело: День