У Житомирському драмтеатрі відбудеться благодійний вечір колядок та віншування 8 Січня 2016 11:44

У Житомирському драмтеатрі відбудеться благодійний вечір колядок та віншування

10 січня 2016 року о 17:00 у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги відбудеться п’ятий благодійний вечір колядок та віншування. Мета заходу – зберегти та розвивати Різдвяні традиції, а також провести оздоровлення дітей учасників АТО. Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії.

«Благодійний вечір колядок та віншування у Житомирі буде проводитися вже вп’яте. Щороку, завдяки зібраним на заході коштам, діти учасників АТО мають змогу проходити оздоровлення. Хлопчики та дівчатка отримують відпочинок не тільки фізичний, а й духовний. Ініціатор заходу – керуючий архієрей, Високопреосвященніший Никодим, архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський, – закликає усіх, хто має любов у серці, хто має віру та надію, кому не байдуже горе інших людей, прийти, допомогти, духовно відпочити і надати можливість діткам відчути тепло, радість та турботу», – йдеться у повідомленні.

Організатори запевняють, що цьогоріч благодійний вечір колядок буде особливим.

«Відбудеться концерт славетного дитячо-молодіжного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору міста Вінниці під керівництвом Наталії Кременюк. Цей колектив у 2015 році в Житомирі отримав Гран-прі IV обласного фестивалю хорової музики «Аве Марія». Артисти підготували оригінальну концертну програму за участю заслужених артистів України, солістів філармонії, талановитих вокалістів, що виконають колядки різними мовами світу. Виступи хору будуть доповнюватися екраном з різдвяними відеоінсталяціями. Також у вечорі візьмуть участь наші відомі земляки – академічна хорова капела «Орея» (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Олександр Вацек); народний артист України Юрій Градовський, заслужена артистка України Ірина Шинкарук», – інформує прес-служба Житомирської єпархії.

Девізом свята є слова, які любив повторювати натхненник і ведучий вечора колядок та щедрівок Володимир Шинкарук: «Аніж лаяти темряву — краще запалити одну маленьку свічку».

Вхід безкоштовний. У залі та при вході стоятимуть скриньки, аби кожен небайдужий зміг доєднатися до благодійності.

Джерело: Житомир.info