У Хмельницькій міській дитячій лікарні – новий апарат 16 Вересня 2011 13:36

У Хмельницькій міській дитячій лікарні – новий апарат

Лікарня знову отримала подарунок від підприємців-благодійників. Цього разу кошти, зібрані в рамках благодійної ініціативи, витратили на купівлю електрохірургічного коагулятора.

Прилад придбали у сусідній Польщі, а його вартість склала більше 65 тисяч гривень, повідомляє хмельницька народна газета «Є».

Як зазначив дитячий хірург Ігор Погребняк, прилад успішно використовують під час проведення хірургічних, гінекологічних, отоларингологічних, стоматологічних, лапароскопічних операціях, а також в косметології, дерматології та ендоскопії. «Ми щороку проводимо до 400 планових операцій. Цей апарат застосовується для проведення безкровних операцій і значно зменшує ризик виникнення післяопераційних ускладнень», – каже пан Погребняк.

За словами Олени Дейни, однієї з координаторів акції, усі кошти надходять на спеціальний рахунок лікарні й контролюються як лікарняною бухгалтерією, так і підприємцями. «Можу запевнити, що жодної копійки з рахунку не витратили не за призначенням», – каже вона. Звісно, акція безстрокова, тому кожен, кому небайдуже здоров’я дітей, може долучитися до неї.