«Благодійна Вінниччина – 2015»: у Вінниці назвали найкращих благодійників краю 15 Березня 2016 13:51

«Благодійна Вінниччина – 2015»: у Вінниці назвали найкращих благодійників краю

14 березня 2016 року у Вінниці в театрі ім. М.Садовського урочисто завершився Перший регіональний конкурс «Благодійна Вінниччина». Організатором регіонального конкурсу є Міжнародний благодійний фонд Наталії Потопаєвої у Вінницькій області.

На самому початку церемонії нагородження намагалися завадити протестувальники, які через дорогу від театру пікетували управління поліції. Декілька активістів забігли до зали театру та з рупора почали закликати присутніх замість того, щоб «розважатися», долучитися до акції проти начальника Нацполіції Вінниччини та його заступника. Проте їм пояснили, що у залі не концерт, а нагородження тих, хто приносить користь суспільству, займаючись благодійністю. Пізніше зі сцени театру один з активістів попросив в учасників дійства вибачення за вторгнення від імені громади, яка зібралася на вулиці.

Попри це церемонія розпочалася на позитивній ноті – з пісні вінницької співачки Оксани Славної «Янголи добра», яку вона написала спеціально для конкурсу. Також гостей розважали учасник «Голосу країни» Олександр Онофрійчук, співак Слава Башковий зі своїм колективом та інші.

 
 
 
 


Переможців нагороджували знані вінничани, серед яких – заступник голови Вінницької облради Людмила Щербаківська, заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк, народний депутат Сергій Кудлаєнко, організатор конкурсу Дмитро Костирко, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, голова Вінницького обласного осередку міжнародної організації «Україна-Польща-Німеччина» Олексій Гаврилов, шоумен Олександр Теренчук та дизайнерка Світлана Теренчук, чемпіон з пауерліфтінгу Іван Чупринко, 92-річний ветеран Другої світової війни Іван Міщук, який подарував свій автомобіль АТОвцям, та багато інших.

Звертаючись до присутніх, Олександр Максимчук відзначив високу активність вінницьких благодійників. Вже на перший регіональний конкурс було отримано 110 заявок – це другий показник серед областей України. «Благодійність і волонтерство, які сьогодні стали невід’ємною частиною соціального життя України, мають міцні коріння на Вінниччині, – сказав Олександр Максимчук. – Сподіваюся, що ці традиції будуть збережені і примножені, у тому числі завдяки конкурсу «Благодійна Україна».

Хто ж став переможцями і лауреатами регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина»?

У номінації «Благодійник: компанія – великий бізнес» перемога дісталася публічному акціонерному товариству «Вінницяобленерго».

Приватне підприємство «Валентина» нагороджено в номінації «Благодійник: компанія – середній бізнес».

У номінації «Благодійник: малий бізнес» нагороджений Олександр Підгорняк, який зараз захищає територіальну цілісність України на Сході.

Як «Благодійник: фізична особа» бурштинового янгола отримала Діана Мороз.
Також в цій номінації дипломами лауреатів нагородили Ігоря Хміля та Дмитра Чаленка.

 
 


У номінації «Благодійник: регіональний благодійний фонд» переміг благодійний фонд «Добродар». А благодійний фонд «Майбутнє без болю» та благодійна організація «Благодійний фонд «Об’єднання Волонтерів Вінниччини» нагороджені як лауреати конкурсу.

У номінації «Благодійник – неурядова організація» нагорода дісталася Волонтерській організації «Бойові Бджілки». Лауреатами у номінації стали громадська організація «Об’єднання переселенців зі Сходу України та Криму» та ГО «Соціальний Центр МХП» під керівництвом Лариси Білозір.

«Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота)» у Вінниці – навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів-ліцей №7 Вінницької міської ради. В цій номінації дипломи лауреатів отримали – Вінницька обласна ГО «Рада старшокласників «Лідер» та Немирівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-II ступенів ім. М.О. Некрасова.

У номінації «Благодійна акція (проект, програма) року» нагорода дісталася ГО «Відродження Вінниччини». Лауреатами номінації стали ГО «Фонд Артура Боднара» та Катерина Радега.

У номінації «Ефективне використання благодійної допомоги» перемогла Благодійна організація «Благодійний фонд «Миротворець України».

Вінницька обласна громадська організація «Вінницький прес-клуб» нагороджена за «Благодійність у медіа».

Степан Сірак визнаний найкращим у номінації «Волонтер: фізична особа». Лауреатами номінації стали Борис Могила та Олександр Попов.

У номінації «Волонтер: організація» перемогла Тульчинська сотня сприяння бійцям АТО «Волонтерська сотня Тульчинщини», а ГО «Волонтери Літинщини» та об’єднання громадян-жителів смт Тростянець нагороджені як лауреати.

У номінації «Корпоративне волонтерство» бурштиновий янгол дістався дитячому парку «Дитяча Планета».

За «Інновації в благодійності» як найкращі благодійники нагороджена Благодійна організація «Благодійний фонд «Центр соціалізації та реабілітації дітей з аутизмом та іншими розладами «Розвиток». Лауреатами номінації стали вінницька молодіжна громадська організація «Наше Поділля» та міжнародний благодійний фонд «Без кордонів».

Насамкінець вечора організатори нагородили почесними дипломами всіх номінантів конкурсу.

Нагадаємо, на регіональний конкурс «Благодійна Вінниччина» було подано 110 заявок від 70-ти благодійників.

Джерело: iVin