Конкурс «Благодійна Україна»: ювілейний доброчинний сезон розпочато 19 Квітня 2016 10:40

Конкурс «Благодійна Україна»: ювілейний доброчинний сезон розпочато

Національний конкурс з відзначення кращих благодійників цього року святкує одразу два ювілеї. Вже десятий рік поспіль у нашій країні шукатимуть та нагороджуватимуть кращих доброчинців, і уп’яте – у форматі конкурсу «Благодійна Україна».

Ще не встигли відзвучати фанфари на честь переможців та лауреатів Четвертого Національного конкурсу «Благодійна Україна», а оргкомітет вже розпочав підготовку наступного, ювілейного конкурсу. Під час засідання Правління Асоціації благодійників України, яке відбулося 15 квітня, були підведені підсумки конкурсу, що минув, та визначені головні пріоритети та напрями роботи у рамках конкурсу «Благодійна Україна – 2016».

У П’ятому конкурсі повноваження Оргкомітету покладені на Правління Асоціації благодійників України. Нагадаємо, до Правління Асоціації входять Марина Антонова (Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000»), Ольга Вієру (Благодійний фонд «Мистецький Арсенал»), Олександр Олійник (Громадська організація «Аналітична агенція «Українська марка»), Володимир Демчак (Українська торгово-промислова конфедерація), Анжела Кузнєцова (Університет банківської справи) та Андрій Іонов (Громадська організація «Вектор»). Очолює Оргкомітет Президент Асоціації благодійників Олександр Максимчук, секретар оргкомітету – Катерина Соболева-Зоркіна.

Загалом, конкурс «Благодійна Україна – 2016» готує для учасників чимало новацій та сюрпризів. Планується, що старт збору конкурсних заявок буде дано у вересні цього року.

Загальноукраїнський конкурс для благодійників заснований у 2007 році, з 2012 року він проходить у форматі «Благодійна Україна». За роки проведення конкурсу у ньому взяли участь близько 2 тисяч благодійників – це соціально відповідальний бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, ініціативні групи, об’єднання громадян, засоби масової інформації.