У Києві відкрили міжконфесійний центр духовно-психологічного супроводу людей з ВІЛ/СНІД та іншими захворюваннями 2 Червня 2016 14:51

У Києві відкрили міжконфесійний центр духовно-психологічного супроводу людей з ВІЛ/СНІД та іншими захворюваннями

24 травня 2016 року на території клініки ВІЛ-інфекції Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського було відкрито Центр духовно-психологічного супроводу хронічно хворих людей «Будинок Марфи і Марії».

«Будинок Марфи і Марії» було створено як центр духовно-психологічної підтримки людей, які мають важкі хронічні інфекційні захворювання (ВІЛ/СНІД, хронічні гепатити та інші), їхніх близьких і спеціалістів, які працюють у цій сфері.

Двері центру будуть відкриті цілодобово для кожного, незважаючи на приналежність до тієї чи іншої релігійної громади і хвороби.

Під час церемонії відкриття відбулася спільна молитва представників п’яти конфесій. Молитву читали: Патріарший намісник, голова Синодального управління у справах духовної освіти митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній; Голова Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ КП, архієпископ Донецький і Маріупольський, керуючий Донецькою єпархією Сергій Горобцов; заступник Голови Синодального відділу соціального служіння та благодійності УПЦ Київського Патріархату, Виконавчий секретар комісії з питань соціального служіння при Всеукраїнській Раді Церков та Релігійних Організацій, Голова Правління ГО «ЕЛЕОС-УКРАЇНА» священик Сергій Дмитрієв; керівник відділу соціального служіння УГКЦ священик Андрій Нагірняк; Єпископ Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України Серге Машевські, отець Анатолій, Римо-Католицька Церква України та служитель Церкви «Скинія» Володимир Брагарник.

Спільною молитвою представники різних конфесій продемонстрували толерантність, підтримку і неупередженість щодо людей, які живуть з ВІЛ, що відображає позицію Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій у питаннях протидії епідемії ВІЛ-інфекції в Україні.

Створення та відкриття центру стало можливим завдяки зусиллям та фінансовій підтримці ГО «ЕЛЕОС-УКРАЇНА», УПЦ Київського Патріархату, НЄЛЦУ а також підтримці постійних партнерів ВБО «Мережа ЛЖВ», ЮНЕЙДС в Україні та Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД».

За матеріалами ГО «ЕЛЕОС-УКРАЇНА»