В Івано-Франківську відбудеться осінній бал для людей з обмеженими фізичними можливостями 18 Жовтня 2016 12:52

В Івано-Франківську відбудеться осінній бал для людей з обмеженими фізичними можливостями

У четвер, 20 жовтня, о 17-00 у ресторані «Палац Ярослава» (Тисмениця, вул. Січових Стрільців) відбудеться уже традиційний «IV Мальтійський приятельський бал для людей з обмеженими фізичними можливостями». Організатор дійства – благодійна організація Мальтійська Служба Допомоги.

На захід прибудуть більше півсотні пар з Івано-Франківська та області, Львова та Києва. Як і годиться, пані та панни одягнені у святкові сукні, кавалери у костюмах при краватці чи метелику, однак, особливістю цього балу є те, що учасники – молоді хлопці та дівчата на інвалідних візках. І танцюватимуть вони по-особливому, по-справжньому, «танцюватимуть душею».

Неймовірну музичну атмосферу вечора створить муніципальний естрадно-симфонічний оркестр під керівництвом художнього керівника Валерія Івановича Чикириса. Ведучий вечора – Куровський Олесандр.

Програма балу буде надзвичайно насиченою. Розпочнеться все традиційним полонезом, наступний танець – вальс. А далі – всі гості матимуть можливість закружляти під нестримні мелодії оркестру. Танцюватимемо: вальс, мазурку, польку, падеспан та віденський вальс. Також у програмі вечора – різноманітні майстер-класи та танцювальні ігри. Спробуємо відновити давню гру-танець «Котильйон». Серед запрошених гостей, які подарують для всіх присутніх показові виступи – франківська співачка Оксана Сливка та танцювальний колектив «Надійка». Танцювальні номери готують й волонтери Мальтійської Служби Допомоги. Під час дійства проходитиме конкурс на найкращу зачіску та сукню. А кульмінацією вечора стане оголошення Короля та Королеви балу, без яких, як відомо, не проходить жоден бал.

Таким неймовірним буде вечір 20 жовтня для всіх учасників IV Мальтійського приятельського балу для людей з обмеженими фізичними можливостями. Хоча багато пересічних громадян ще й досі дивується танцям на візку, люди з обмеженими можливостями щоденно доводять, що насправді нічим не відрізняються від інших. Їхні можливості вражають, а сила духу викликає захоплення. Незважаючи на обмежені рухові можливості, вони намагаються жити повноцінним різностороннім життям. Щодня підтверджуючи свою волю до життя, вони здобувають освіту, працюють, створюють сім’ї, подорожують, беруть участь у прощах і таборах, сплавляються по Дністру, займаються спортом, зростають духовно і культурно…Вони вже вкотре демонструють, що танцювати так, щоб перехоплювало подих, можна навіть на інвалідних візках!
Запрошуються усі бажаючі!

Детальніша інформація на сайті http://malteser.if.ua/uk/