ЕтноЗима у Михайлівському. Запрошуємо на прес-конференцію! 16 Січня 2017 10:50

ЕтноЗима у Михайлівському. Запрошуємо на прес-конференцію!

Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир та Мистецька агенція «Територія А» запрошують на прес-конференцію організаторів фестивалю «ЕтноЗима у Михайлівському» за участі ініціатора свята – Анжеліки Рудницької, господаря акції – настоятеля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря владики Агапіта, керівника благодійної організації «Елеос- Україна» о.Сергія Дмитрієва та колядників.

17 січня 2017 року о 12 годині у Великому залі Богословської Академії.

Акредитація на фестиваль за телефоном – 050-640-65-15 –о.Сергій

«ЕТНОЗИМА» У МИХАЙЛІВСЬКОМУ – ПЕРША ВЕЛИКА ПОДІЯ НОВОГО РОКУ!

– Національний Різдвяний рекорд із найтривалішого виконання колядок та щедрівок;
– святкове богослужіння;
– різдвяні літературні читання;
– ярмарок народних майстрів;
– майстер-класи з народного мистецтва
– благодійна допомога дитячим будинкам в зоні АТО
– справжнє родинне свято

Різдвяні свята – найулюбленіші в Україні. Це час духовності, добрих справ, єднання родин, збереження традицій, які передаються із покоління у покоління. Саме у ці дні творяться дива. Ми творимо дива заради тих, кому зараз найважче.

«ЕтноЗима» – це фестиваль із національним колоритом та сучасними можливостями, який мистецька агенція «Територія А» проводить у найгарніший куточках України – на Буковині, Полтавщині, Чернгівщині, Волині, Київщині.

Цього разу «ЕтноЗима» відбуватиметься в останній день найулюбленіших різдвяних свят, 21 січня 2017 року,  у стінах знакового для новітньої історії України місці – у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.

Різдвяний марафон. 12:00-15:00 в Михайлівському Золотоверхому соборі  відбудеться різдвяний марафон – протягом трьох годин безперервно у соборі звучатимуть  колядки та щедрівки  у виконанні дитячих, фольклорних, церковних та професійних колективів. Своїм співом порадують і відомі артисти:  Анжеліка Рудницька, Євген Нищук, Ілларія, Марина Одольська, лідер гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець, лідер гурту “Мандри» Сергій Фоменко (Фома), Анатолій Гнатюк і Астрая,  Ірина Шинкарук, Олександр Павлік, Анастасія Багінська, Антон Копитін, Тарас Компаніченко і «Хорея козацька», гурти: «Врода», «Стодивниця», «Бурса фольклору», «ГуляйГород», «TaRuta», «Королівна», «Кралиця», «Буття», «Астарта», «Рожаниця», Оксана Стебельська і Роман Кука (гурт «Українські барви»), «Правиця», «Перлина», дитячі ансамблі: «Зернятко», "Щедрик", фольк-студія «Правиця», «Цвітень»; хор "Пектораль", хор "Гомін" імені Леопольда Ященка, хор "Аскольд", хор «Дніпро», ансамбль "Роксоланія» та інші.  

Грандіозний рекорд. Марафон «Радуйся!» буде зафіксований, як рекорд України по найтривалішому виконанню колядок та щедрівок.

Літературна сцена .  11:00-15:00 у великій залі Богословської академії відомі українські письменники читатимуть дітям різдвяні історії та вірші, розповідатимуть дивовижні історії і слухатимуть вірші у виконанні маленьких гостей. На вас чекають:

11:00 – 11:45 «Перше Різдво».Майстер-клас від ілюстраторки Богдани Бондар. Для дітей 6-9 років;
12:00 – 12:45 «Слон на ім’я Ґудзик». Читання-забавляння разом з письменницею Лесею Ворониною та художницею Катериною Штанко. Для дітей 6-9 років;
13:00 – 13:45 «Таємниця козацької шаблі». Презентація книги письменниці Зірки Мензатюк. Для дітей 7-11 років;
14:00 – 14:45 «Марічка і Червоний Король». Презентація фантастичної дилогії письменниці Марини Рибалко. Для дітей 9-13 років.
15:00-15:30 – презентація дитячої книги "Івасикове Різдво" , надрукованої шрифтом Брайля (для незрячих людей).

Координатор літературної сцени фестивалю – "Видавництво Старого Лева".
Модератор літературної сцени – Аліна Акуленко.

Різдвяний ярмарок. 10:00-16:00 У рамках фестивалю на території монастиря відбудеться ярмарок народних майстрів, що розташується за собором поблизу фунікулера. Саме тут розташується і фотозона в етностилі та екран, на якому можна буде дивитися трансляцію різдвяного марафону, та інтерактивні розваги на імпровізованій зимовій сцені фестивалю.

Координатори ярмарку – компанія «Світ рукоділля».

 Майстер-класи. 11:00-15:00 а аудиторії Богословської Академії майстри поділяться своїми секретами в опануванні народних ремесел із дітьми та дорослими.

Благодійність. На усіх локаціях фестивалю будуть розміщені скриньки для благодійних пожертв. Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу дитячим будинкам, що знаходяться на лінії фронту.  

Фестиваль «ЕтноЗима» відбувається за сприяння Центру фольклору та етнографії  Інституту філології КНУ ім. Тараса Шевченка, «Елеос-Україна».

Партнери акції: «Orange Moon Event Lab», «Світ рукоділля», «Design Time», Українська Служба Порятунку.
Інформаційні партнери: "Еспресо ТВ", "Українське радіо", газета "Порадниця", 24 канал,
5 канал.
Ініціатор фестивалю – Анжеліка Рудницька

"ЕтноЗима" – перша велика подія Нового року!

На усі фестивальні заходи – ВХІД ВІЛЬНИЙ