Олександр Максимчук привітав першокурсників Університету банківської справи 4 Вересня 2017 13:23

1 вересня, у День знань, на посвяту першокурсників в  Університет банківської справи Національного Банку України  завітав Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

У своєму виступі-зверненні до першокурсників університету Олександр Максимчук зазначив: «Ви вступаєте не лише в сім`ю хорошого вузу, а й у сім`ю благодійників…» І це справді так, оскільки Університет банківської справи один із небагатьох університетів, котрий обрав напрямком  своєї активної діяльності саме благодійність.  

Координаційна Рада студентського самоврядування Університету банківської справи Національного банку України є активним членом Асоціації благодійників України.  Щороку вони подають заявки на Національний конкурс «Благодійна Україна» і щороку стають лауреатами конкурсу.

За свою благодійну діяльність, а саме  щорічний «Аукціон надій» університет посів  друге місце у номінації «Благодійність в освіті та науці» на Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2016». Також став переможцем у номінації «Благодійна акція року» конкурсу «Благодійна Україна – 2012, 2013». У 2011 році одержав спеціальну нагороду конкурсу "Благодійник року-Львівщина 2011". Окрім того, на V Національному конкурсі «Благодійник року» за проведення щорічного благодійного студентського заходу «Аукціон надій» одержали приз «Народний благодійник».

Про Благодійну діяльність Університету: Університет банківської справи НБУ отримав свідоцтво учасника сформованого рейтингу Першого національного рейтингу благодійності в категорії «благодійник – компанія». Національний рейтинг благодійників – перший національний рейтинг, який складений на основі документально підтверджених фінансових показників, витрачених у секторі благодійництва. Всього в рейтингу взяло участь 59 благодійників, з них 34 благодійних фондів та організацій, 20 компаній, 5 фізичних осіб. Університет банківської справи – єдиний учасник, що презентував навчальні заклади України.

„Аукціон надій” – щорічний наймасштабніший благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи. Історія «Аукціону надій» розпочалась у 2006 році, під час заходу було зібрано 43800 гривень, за які було обладнано мультимедійний клас у Школі соціальної реабілітації м. Городка. У 2016 році пройшов ХІ «Аукціон надій» 2016 під слоганом «Знання дарують крила!». Студенти впевнені, що якісна освіта – це можливість кожної людини реалізувати себе та досягнути успіху. Для учасників АТО – це реальний шанс знайти себе у мирному житті, повірити у власні сили та почати все спочатку. Завдяки партнерству усіх учасників проекту 15 грудня 2016 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації і відбувся ХІ Аукціон надій «Знання дарують крила!», в рамках якого пройшли благодійний студентський бал, «тихий аукціон» та відкриті торги аукціону, студентська лотерея. Вперше за 11 років захід провели в форматі благодійного балу. Разом впродовж тихих та відкритих торгів було зібрано понад 395 тис. грн.