У Києві вручать волонтерську премію Євромайдан SOS 30 Жовтня 2017 11:32

У Києві вручать волонтерську премію Євромайдан SOS

30 листопада громадська ініціатива Євромайдан SOS проведе урочисте вручення волонтерської премії. Цього року відзнаку вручатимуть уже вчетверте.

Волонтерська премія Євромайдану SOS – це всеукраїнська недержавна нагорода, яку присуджують за волонтерську роботу "звичайним людям, які роблять надзвичайні речі" в усіх галузях громадського життя: допомога дітям, інклюзивність, допомога армії, екологічне волонтерство, організація збору крові.

Нагорода була заснована щоб привернути увагу суспільства до внеску волонтерів, які щоденною діяльністю змінюють країну. Номінувати волонтерів може будь-хто.

Журі обирає трьох лауретів премії, історії волонтерства яких вражають та надихають інших.

Лауреатом нагороди 2016 року став 29-річний Антон Дубішин, який маючи вроджену невиліковну хворобу, що не дозволяє всьому його тілу, окрім рук та обличчя, рухатись, у 2014 році почав допомагати в військовому госпіталі. Три роки він  допомагає пораненим бійцям, а також дітям-сиротам.

Лауреатка Людмила Глондар – волонтерка, брат якої з лютого 2015 року перебуває у полоні. І з того часу Людмила бореться за звільнення свого брата й інших військовополонених. 

Прикладом роботи, що завоював приз глядацьких симпатій читачів соцмереж став Аскольд Наумець 80-річний волонтер, який щомісяця віддає частину своєї пенсії у Центр для переселенців на Фролівській. Він приходить щомісяця в день отримання пенсії, незважаючи на дощ, сніг та проблеми з зором, уже четвертий рік.

Джерело