Викладаємо зі свічок знак радіації – у пам’ять про Чорнобильську трагедію 27 Вересня 2011 13:43

26 вересня небайдужі громадяни на знак пам’яті про наслідки аварії на ЧАЕС запалили свічки пам’яті на Софійській площі у Києві і виклали їх у формі знаку радіації, а також залишили пожертви у спеціальних скриньках. Це відбулося у рамках благодійної акції «Крок до життя», організатором якої виступив Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу».

Сергій Сошинський, президент МБФ «Здоров’я українського народу» розповів «Громадському простору» про мету акції:

«По-перше, ця акція перша, напевне, така системна щомісячна акція, яка взагалі в Україні проводиться… Ми проводимо її системно вже шостий місяць і будемо проводити протягом найближчих п’яти років. Наша мета – зробити акцію національною, всеукраїнською. Ми плануємо, що в кожному місті акція буде проходити 26 числа. Зараз ми набираємо волонтерські групи… Наша мета – зібрати близько мільярда гривень за п’ять років, які частково будуть інвестовані в ендавмент-фонд, який дозволить частково фінансувати питання, пов’язані з рекреацією Чорнобильської зони. Частина грошей буде йти на регіональні потреби, на заклади охорони здоров’я, які обслуговують потерпілих від Чорнобильської катастрофи».

Некомерційна незалежна акція «Крок до життя» відбувається щомісяця 26 числа з 19 до 22 години (на період 2011-2015 рр.) на Софійській площі міста Києва, а також надалі буде проходити в інших містах України.

Результати попередніх п’яти акцій: зібрано 8366 грн. благодійних пожертв. Участь в акціях взяло 1500 осіб. Усі зібрані під час акції благодійні пожертви, перераховуються на ендавмент-рахунок Чорнобильської зони (р/р 26002962483858 у філії ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк», в м. Києві) і поточний рахунок МБФ «Здоров’я українського народу» на цільове використання у межах матеріальної допомоги закладам, що опікуються проблемами людей, що зазнали наслідків аварії на ЧАЕС.

Додаткова інформація:

www.facebook.com/HealthupUA, www.healthup.org.ua, [email protected],
+38 (044) 229-03-03, вул.Чигоріна 18, оф. 423, м. Київ.

Міжнародний благодійний фонд «Здоров’я українського народу» – перша в Україні неприбуткова організація, яка реалізує лідерські та інноваційні програми спрямовані, зокрема, на поліпшення екологічної ситуації в Україні, як на один із факторів (згідно з концепцією ВООЗ), що впливає на здоров’я людини.

Акція «Крок до життя» включає в себе ряд заходів, які сприяють генерації коштів, для поповнення ендавмент-фонду Чорнобильської зони, що дозволить щорічно, прозоро і публічно виділяти ресурси для ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Акцію «Крок до життя» координує Опікунська Рада, до якої запрошені публічні люди, представники державних і недержавних, українських та міжнародних організацій, а також журналісти і головні редактори ЗМІ.