У Миколаєві пройшов «Осінній тиждень добра – 2011» 13 Жовтня 2011 11:35

4 жовтня в Миколаєві стартував «Осінній тиждень добра – 2011». Цю благодійну акцію проводять громадські організації з ініціативи Фонду «Центр соціальних програм РУСАЛа в Україні». Координацію здійснює оргкомітет, куди входять різні волонтерські молодіжні громадські організації, повідомляє газета «Вечірній Миколаїв».

«Тиждень добра» проводиться вже четвертий рік під егідою «Благодійного сезону», її підтримують Миколаївський міський голова Володимир Чайка, мерія та її підрозділи, адміністрації районів. Фінансово-матеріальну підтримку надають Миколаївський глиноземний завод, компанія «Шисхол», торговельна мережа «Доярушка», кондитерська фірма «Лакомка», таксі «15-50», приватні підприємці.

Що таке добро? Про це знають численні молодіжні та студентські організації, які не просто говорять про це, а намагаються справами довести, що добро буває конкретним і матеріальним. Нинішній «Тиждень добра» націлений на надання адресної допомоги міському Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

На зібрані в ході акції гроші учасники «Тижня добра» планують придбати кисневий концентратор і спеціальне медичне реабілітаційне обладнання для проведення занять з дітьми-інвалідами.

У благодійній акції беруть участь понад 300 волонтерів, планується залучити більше 1000 городян та організувати роботу в 15 локальних пунктах по всьому місту – у Каштановому сквері, біля магазина «Сотка», «Сіті-Центра», ринку «Колос», Центрального ринку, «Метро», спорткомплексу «Надія», а також у Корабельному районі («Фуршет», ринок «Корабельний»), біля зоопарку, кінотеатру «Юність», в у парку ім. Петровського, дитячому містечку «Казка» тощо.

За підтримки продуктової торговельної мережі «Доярушка» серед волонтерів пройде конкурс на кращу скарбничку. У рамках акції буде організовано благодійний ярмарок, концерти, загальний «скарбничний» збір.

Усього за час проведення «Тижня добра» з 2008 по 2011 рік проведено близько 50 заходів, волонтери зібрали понад 5,5 тис. доларів, на які були придбані пульс-оксиметр та інфузійний насос для онкогематологічного відділення Миколаївської обласної дитячої лікарні, УЗД-інгалятори та офтальмоскопи для міської дитячої лікарні №2.