22 жовтня в столичній Олександрівській лікарні – День серця 21 Жовтня 2011 15:52

Цієї суботи, 22 жовтня, в Олександрівській клінічній лікарні 25 провідних кардіологів безплатно видаватимуть пацієнтам «паспорти серця». Комплексний огляд серцево-судинної системи всіх, хто прийде на прийом, відбудеться в рамках благодійної акції.

За словами головного лікаря Олександрівської лікарні Романа Василишина, у День серця консультативні прийоми проведуть кардіологи: завідувачі та співробітники кафедр, завідувачі відділень, лікарі вищої кваліфікаційної категорії.

«Очікуємо, що до нас прийдуть понад три сотні людей. Черга, якщо й виникне, нудною не буде. Ми організуємо цікаві лекції та фільми, щоб наші пацієнти з користю для себе провели цю суботу», – розповів «Хрещатику» Роман Василишин.

Огляд серцево-судинної системи лікарі проведуть комплексно: від аналізів до кваліфікованих висновків. На кожного пацієнта складуть так званий «паспорт серця». Туди запишуть показники артеріального тиску, маси тіла, розрахунки її індексу, кардіографічні дані, результати біохімічного дослідження крові. Далі лікар-кардіолог проведе огляд, зробить висновки та надасть консультації. Відвідувачі матимуть можливість подальшого спостереження у провідних спеціалістів Олександрівської клінічної лікарні Києва.

День серця буде доступний усім: і киянам, і гостям міста, і жителям області. «Ми не перевірятимемо паспортів і прописок. Наші послуги для всіх і безоплатно», – наголошує Роман Василишин.

Попередній запис до кардіолога за телефоном: 234-73-64. Акція відбудеться 22 жовтня з 8:00 до 15:00 в Олександрівській клінічній лікарні за адресою: вул. Шовковична, 39/1.

Контактний телефон для лікарів, які хочуть відвідати у цей день майстер-класи: 287-67-97

За останніх 25 років в Україні утричі побільшало випадків серцево-судинних захворювань. Наша країна потрапила до дев’ятки держав світу, де очікувана тривалість життя нижча від показників 1970 року. Київ не виняток, щороку майже 17 тисяч мешканців помирають від хвороб серця. Успішний міжнародний досвід свідчить про ефективність масштабних інформаційних програм серед населення та ініціатив з удосконалення невідкладної допомоги: за останніх 15 років на 40% зменшилась кількість смертей від серцево-судинних недуг у Канаді, США, Японії та країнах Європи.

Джерело: газета «Хрещатик»