Зелена книга української доброчинності 5 Квітня 2019 19:40

У 2012 році Асоціація благодійників України започаткувала і презентувала благодійницькій спільноті експертне опитування про стан розвитку благодійності в Україні, який фактично став документом, що запровадив системний аналіз, своєрідний календарний «зріз» благодійного життя в Україні.

Зелена книга (Green Paper) – це документ, що містить аналіз (моніторинг) сьогоднішнього стану у визначеній суспільній сфері. Вона має на меті ініціювати громадське обговорення та розпочати процес суспільних консультацій з обумовленої тематики. Як правило, результатом таких консультацій згодом може бути публікація офіційної Білої книги, де результати суспільної дискусії узагальнені у формі практичних рекомендацій та пропозицій.

«Зелена книга української доброчинності» – щорічний аналітичний збірник, підготовлений на базі експертного опитування «Благодійність в Україні». В опитуванні беруть участь експерти, які представляють всеукраїнські та регіональні благодійні організації, медіа й наукові установи з усіх куточків України. Опитування є фаховим і територіально репрезентативним, коректно представляє існуючу у середовищі множину суб’єктів благодійності.

Зелена книга української доброчинності – 2012

Зелена книга української доброчинності – 2013

Зелена книга української доброчинності – 2014

Зелена книга української доброчинності – 2015

Зелена книга української доброчинності – 2016

Зелена книга української доброчинності – 2017

Зелена книга української доброчинності – 2018

Зелена книга української доброчинності – 2019

Зелена книга української доброчинності – 2020