Нова номінація на конкурсі “Благодійна Україна” 14 Листопада 2019 18:50

За останні роки значно зросла зацікавленість суспільства до проблем екології, охорони навколишнього довкілля, зміни клімату, глобального потепління, забруднення атмосфери та світового океану, різних екологічних катастроф. Все частіше і частіше на ці проблеми наполегливо звертають увагу науковці, дослідники, громадські та благодійні організації, громадські діячі та волонтери. Увага до цього посилюється і зі сторони ЗМІ та соціально відповідального бізнесу. Всі вони, окрім пошуків вирішення даних проблем,  намагаються  донести до людей, що кожен з нас має нести відповідальність за свої дії щодо планети та перш за все, щоб кожна країна вибудувала свою стратегію і почала активно діяти, аби убезпечити планету від повного вимирання, деградації клімату.


До Асоціації благодійників України неодноразово зверталися різні організації та благодійники з проханням ввести у перелік номінацій на Національний конкурс «Благодійна Україна» номінацію, яка б відповідала за охорону довкілля. Тому Оргкомітетом конкурсу, спільно з Наглядовою радою конкурсу було вирішено ввести у цьому році до списку колективних номінацій – номінацію «Благодійність в сфері екології та охорони довкілля».

Благодійність в сфері екології та охорони довкілля – у номінації розглядаються заявки щодо   діяльності благодійників, волонтерів, благодійних, неурядових та волонтерських організацій у сфері охорони довкілля та екології.

Вручення нагород організаціям та фізичним-особам, які переймаються екологією не нове для конкурсу. На Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2015» у номінації «Благодійник – неурядова організація» перемогла акція «Зробимо Україну чистою!» громадської організації «Лет’с ду іт, Юкрейн!». Акція проходила протягом 2015 року у всіх областях України, під час акції було прибрано 2 832 локації та зібрано 1 790 тонн сміття. На Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2018» спеціальну відзнаку конкурсу отримав Дмитро Олійник, який, разом з волонтерами, допомагав висаджувати дерева після видобування бурштину.

Заявки на Національний конкурс «Благодійна Україна-2019» приймаються до 1 березня 2020 року. Заявку можна завантажити за лінком. Детальніше про конкурс читайте тут.