Втретє оголошено регіональний конкурс “Благодійна Полтавщина” 22 Січня 2021 11:35

У Полтавській області втретє стартував регіональний етап Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2020», який багато років поспіль проводить Асоціація благодійників України. У Полтавській області регіональним партнером асоціації втретє виступає Благодійний фонд «Карітас Полтава».

Асоціація благодійників спільно з регіональним партнером прагнуть через проведення цього конкурсу вшанувати кращих в країні та області благодійників, меценатів і волонтерів, їхні організації, колективи установ та організацій, які реалізували значні благодійні проекти, а також публічно стимулювати їх до поширення ефективних доброчинних практик.

Національна експертна рада конкурсу, за результатом оцінювання заявок,  визначить у 2021 році переможців і лауреатів конкурсу окремо у Полтавській області. Вшанування відзнакою «Ангел добра» і дипломами відбудеться двічі: на урочистій церемонії «Благодійна Полтавщина – 2020» у м. Полтава (регіональний етап конкурсу) та на головній церемонії «Благодійна Україна – 2020» у м. Києві.

Асоціація благодійників України та Благодійний фонд «Карітас Полтава» запрошують доброчинців, меценатів, волонтерів  Полтавської області номінуватися або номінувати своїх колег на участь в Національному конкурсі «Благодійна Україна». У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2020 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку. Заповнену заявку (у форматі word) та додаткові до неї матеріали в електронному вигляді необхідно надіслати на електронну адресу Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2020»:  [email protected]  до 1 березня 2021 року.  Додані до заявки оцифровані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи), можуть позитивно вплинути на кінцеву оцінку конкурсної заявки та визначення переможців і лауреатів конкурсу.

Цього року Оргкомітет Конкурсу визначив 25 конкурсних номінацій, за якими буде проводитись відбір. Заповнюючи заявку необхідно обрати одну, або декілька номінацій під які підпадає діяльність організації чи проєкт:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в захисті України.
  13. Благодійність неурядового сектору.
  14. «Добро починається з тебе».
  15. «Молодіжні благодійні ініціативи»
  16. Благодійна акція року.
  17. «Платформа добра».
  18. «Інновації в благодійності»

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року
  3. Менеджер року у сфері доброчинності (окрема заявка – ЗАВАНТАЖИТИ)

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа і благодійність
  3. Допомога з-за кордону.

Перед тим як обрати номінацію, ознайомтеся із Положенням “Про Національний конкурс «Благодійна Україна», або окремо з витягом з Положення «Конкурсні номінації», де описана кожна із номінацій.

За детальнішою інформацією звертайтеся за тел.: 067-164-04-11; e-mail: [email protected], сайт: http://blagoukraine.org/

Регіональний партнер конкурсу у Полтавській області: Благодійний фонд «Карітас Полтава»,  https://www.facebook.com/caritas.poltava/