У Заставні нагородили найкращих благодійників Буковини 18 Червня 2021 14:40

У Заставні, що на Буковині, відбулося величне дійство — урочиста церемонія вручення нагород та бурштинових призів – «Янгол добра».

Благодійникам, меценатам і волонтерам нашого краю, котрі, не шкодуючи власних сил, коштів і щирості душі віддавалися сповна, аби допомогти ближньому, що потребує цього і з цієї нагоди — неймовірно насичена концертна програма-подарунок благочинцям, яка викликала неабиякий фурор у глядачів імпрези.

Головні герої дійства — люди, які творять добро — їм нагороди від представників влади, громадських організацій. Насамперед — дипломи за 1, 2,3 місця і сувеніри-призи «Янгол добра» — переможцям регіонального конкурсу «Благодійна Буковина» в різних номінаціях від Національного конкурсу «Благодійна Україна», який уже втретє відзначений проводитися саме в Заставні — за активну волонтерську діяльність «Заставнівської волонтерської сотні» (голова — Марія М’якота).

Благословення та мудре слово архієреїв — Митрополита Буковинського ПЦУ Данила та Архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа, подяки за жертовність доброчинців від тих, хто нагороджує, величальна композиція-відкриття заходу хореографічною студією «Пролісок» та викладачами мистецької школи Н.Цуркан і М.Богданюк налаштували глядачів на позитивні емоції, які не вщухали впродовж усього свята доброти, щирості, милосердя.

Стрижень програми — талановитий ведучий-земляк, народний артист України Василь Ілащук вкотре «брав» своїм голосом, дотепністю, харизмою.

Неймовірна гордість переповнювала за ще одного народного — Павла Дворського.

Ми насолоджувалися перлинами української пісні, народної, запальної, якою обдаровували переможці різних конкурсів Оксана Романюк, Сергій Лозановський, ліричною, що спонукає до роздумів — народної артистки-волонтерки Лесі Горової, композитора-співака Вадима Завади.

Зачарувала ніжністю і водночас силою голосу Світлана Весна.

Неймовірну атмосферу-драйв відчули, приспівуючи та пританцьовуючи разом із Василем Мельниковичем (Гуцул-хуліган) та гуртом «Будьмо».

Ноту танцю-жарту додали «Заставнівські молодички».

Одне слово, втомлені від карантину через пандемію коронавірусу, в ударі були всі — і благодійники-глядачі, і артисти.

Родзинка заходу — нагородження ще однієї групи доброчинців Буковинськими «Янголами Добра», виготовленими земляком заставнівчанином Володимиром Турецьким.
Це перша за рік гучна подія, якої чекали всі й вона вдалася.

Наостанок — сердечна вдячність усім — жертводавцям і організаторам, артистам і глядачам; море квітів, подарунки від міського голови В.Радиша; підтримка пропозиції Василя Ілащука — волонтерсько-артистичним десантом виїхати на передові позиції російсько-української війни (присвятити 30-річчю Незалежності України); побажання всім здоров’я, сили та наснаги не зупинятися — творити й надалі добро в ім’я Людини й України!

Джерело