Створено коаліцію «Підтримка розвитку благодійності на Херсонщині» 14 Грудня 2011 18:56

Створено коаліцію «Підтримка розвитку благодійності на Херсонщині»

13 грудня 2011 в одному із залів Херсонської Обласної Державної Адміністрації зібралися представники влади та державних організацій, представники благодійних фондів, соціальних інститутів та бізнесу. Причиною цього був круглий стіл «Розвиток філантропії на Херсонщині: проблеми і перспективи», який був організований Херсонським обласним благодійним фондом «Захист» та благодійним фондом Устина Мальцева.

Учасниками круглого столу було розглянуто безліч питань у сфері філантропії та благодійності. А головне, що вже намічені цілі та шляхи вирішення проблем, з якими весь час стикаються благодійники.

Учасникам круглого столу було надано декілька хвилин, щоб розповісти про поле діяльності своєї установи. Слід зауважити, що напрямки роботи фондів, громадських організацій та приватних фірм різноманітні. Це і допомога дитячим будинкам, дітям-інвалідам, дітям з малозабезпечених і неблагополучних сімей, допомогу онкохворим та хворим на туберкульоз, ВІЛ інфікованим, а так само проекти спрямовані на розвиток духовності, освіти та здоров’я дітей та молоді.

Також на даному заході було підписано договір про створення коаліції благодійних фондів та неурядових організацій «Підтримка розвитку благодійності на Херсонщині". Мета діяльності Коаліції – розвиток благодійності на Херсонщині, початок партнерських відносин між благодійними фондами та неурядовими організаціями через координацію дій підвищення прозорості в здійсненні благодійної діяльності для активізації громад та посилення довіри населення. За словами Устина Мальцева, це один з найважливіших кроків для розвитку філантропії на Херсонщині.

Договір був підписаний Польської Ларисою Михайлівною, головою правління ХОБФ «Захист», Мальцевим Устинов Валерійовичем, головою Благодійного Фонду, Білим В’ячеславом Семеновичем, першим заступником голови облдержадміністрації та іншими.

– Сьогодні у нас пройшло дуже гарне захід, коли є єднання і влади, і громади, і благодійників. Я вважаю, що основна мета досягнута, тобто подивитися адекватно на ті процеси, які відбуваються у співпраці влади, суспільства та громадських організаціях. Поставлено мету, підписаний документ співпраці. Тепер наше завдання тримати цю позицію і поставити роботу на системний лад – висловив свою позицію член нової Коаліції, Устин Мальцев.

Колективною думкою було запропоновано скласти список фондів та організацій, які не фіктивні, що діють, перевірені, робота яких прозора. Цей список можна було б побачити на сайті Обласної Державної Адміністрації. Це могло б допомогти заслужити довіру серед населення.


Галерея (7 фото)

* Для перегляду клікніть на фото