У ДЕНЬ БЛАГОДІЙНОСТІ ЛЬВІВ’ЯНИ ІНІЦІЮЮТЬ ЗБІР КОШІВ ДЛЯ ВПОРЯДКУВАННЯ СТРИЙСЬКОГО ПАРКУ 12 Грудня 2021 10:22

Стрийський парк — перлина Львова, зразок ландшафтної архітектури, відомий серед найкращих європейських шкіл садово-паркового мистецтва. Він був збудований у 1876-1879 роках за проектом відомого архітектора Арнольда Рьорінґа. Площа парку понад 52 га. Львів’яни пишаються та люблять, гості захоплюються цим романтичним затишним місцем.

Асоціація благодійників України разом з партнерами у День Благодійності розпочинає реалізацію благодійного проекту «Арка Стрийського парку». Проект спрямований на допомогу громаді міста Львова, команді парку, який є пам’яткою національного значення, зібрати кошти на реконструкцію вхідної арки.

Ініціювали проект подружжя Олени Кондратюк і Олександра Богуцького, разом з донькою Юстиною, адже вони, як і майже усі львівські батьки, водили доньку показувати лебедів у парку, і люблять його. Олександр Богуцький: «Ми з Оленою з гордістю і завжди називаємо себе львів’янами – і звичайно, хотіли б бачити наше місто і улюблені місця у ньому чудовими… Але зрозуміло, що у прекрасному старовинному Львові час від часу все треба ремонтувати, тому ми хотіли б запропонувати друзям і всім хто має трохи Львова у серці допомогти місту і заофірувати щось для його сучасної впевненості».

Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, також львів’янин, зазначив: «Я з великим ентузіазмом відгукнувся на прохання керівників міста Лева та пропозицію Олени Кондратюк і Олександра Богуцького реалізувати проект відновлення Арки входу до Стрийського парку. Команда нашої Асоціації має досвід у провадженні подібних благодійних проектів. У партнерстві з великою міжнародною корпорацією ми реалізовували соціальну програму «Київ – наше місто», спрямовану на збереження історичної та культурної спадщини визначних місць та об’єктів столиці. В рамках цієї програми було реалізовано ряд проектів спрямованих на озелення та благоустрій парків та скверів Києва. Цього року я долучився до висадки молодих  дерев у «Стрийському», буду і надалі його підтримувати.  В останні роки парк помітно змінюється накраще і звичайно, відновити вхідну арку вкрай доречно, потрібно, і буде чудово якщо ми разом це зможемо зробити».

Вхідна арка корінфського ордеру – робота архітектора Генріха Швецького-Вінецького, яка сьогодні є одним із символів Стрийського парку, зводилась у 1952 році з боку вулиці Паркової.

«Для нас дуже цінним є така ініціатива, адже місто вкладає щороку великі кошти для відновлення та перетворення парку. Стрийський парк є особливим місцем для десятків тисяч львів’ян. Тому, ми вдячні благодійникам за ідею оновлення вхідної групи, та переконані, що спільними зусиллями зможемо реалізувати значно більше хороших ініціатив», — зазначила директорка парку Олена Мазурик.

Долучитись до реалізації цього благодійного проекту можна перерахувавши кошти на рахунок Всеукраїнської благодійної організації «Асоціація благодійників України». У платежі треба вказати: Благодійний внесок на реалізацію БП «Арка Стрийського парку».

Банківські реквізити ВБО АБУ
р/р UA 343223130000026006010054133
в АТ «Укрексімбанк»
МФО 322313
Ідентифікаційний код юридичної особи( ЄДРПОУ )
37571411
Ознака неприбутковості 0036