Херсонські благодійники стали ангелами Різдва 13 Січня 2012 17:48

Херсонські благодійники стали ангелами Різдва

У неділю 8 січня 2012 відбулося відкриття V фестивалю дитячої творчості «Острів Різдва». Площа біля монумента «Покрова Божої Матері» зібрала учнів зі світських і церковних шкіл. Там були присутні діти з шкіл № № 9,41, 44, 51, спеціальної школи № 2, гімназії № 20, з Таврійського ліцею мистецтв, з Херсонського центру позашкільної освіти, а так само з недільної школи Свято-Касперівського храму. Вразив виступ дітлахів. Кожен навчальний заклад, розповідаючи колядки, змогло передати колорит українського народу, його традиції і менталітет.
 
На заході були присутні херсонські ангели Різдва: Мальцев Устин, глава Благодійного Фонду, і Зоя Бережна, секретар міської ради.
 
– Виховання дитини починається з віри, надії, любові. Якщо ми віримо, сподіваємося і любимо, то в наших серцях народжуються такі почуття як доброта, щирість, сердечність, щедрість. Приємно те, що фестиваль щороку приваблює все більше і більше дітей. Це говорить про те, що традиції відновлюються, нові – народжуються. Тобто, якщо люди народжують нові традиції, то життя не зупиняється. – Наголосила Зоя Бережна.

Фестиваль так само примітний тим, що під час відкриття проходила благодійна акція «Діти – дітям». Всі речі (іграшки, канцтовари, книги) були зібрані учасниками фестивалю і передані в дитячу обласну лікарню і до притулку в селищі Степанівка.

Для дітей у гематологічне відділення Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні було передано: альбоми для малювання, пластилін, фломастери, фарби акварельні, розвиваючі конструктора. У дитячий притулок селища Степанівки передали 40 м’яких іграшок і 3 кілограми солодощів. Всі ці речі потрапили діткам в ручки завдяки допомозі херсонців, які брали участь у благодійній акції «Стань Дідом Морозом та Снігуронькою для дітей сиріт».

Примітно, що фестиваль зібрав близько 500 учасників світських і церковних шкіл, що майже в половину більше, ніж у попередніх роках.
Двері в свято Різдва відкриті кожному бажаючому! Давайте разом подаруємо дітям увагу і турботу!


Галерея (14 фото)

* Для перегляду клікніть на фото