Фонд Устина Мальцева та студенти Херсонського економіко-правового інституту привітали малюків 19 Січня 2012 12:43

Фонд Устина Мальцева та студенти Херсонського економіко-правового інституту привітали малюків

Тільки у наших слов’янських народів існує таке свято як Старий Новий Рік. Традиційно його відзначають через два тижні після «звичайного» Нового Року, тобто з 13 на 14 січня. Це пов’язано з переходом з Григоріанського літочислення. Не дивлячись на те, що вже більше століття ми живемо за Юліанським календарем, українці досі дотримують святі українські традиції.

Маленькі вихованці Херсонської школи-інтернат ім. Т.Г. Шевченко не склали винятку, тому що 13 січня привітати їх приїхали Благодійний Фонд Устина Мальцева та студенти-активісти з Херсонського економіко-правового інституту (ХЕПІ). Для молодшої та підготовчої групи вони влаштували новорічний ранок з Дідом Морозом, Снігуронькою та, звичайно ж, подарунками. Але вихованці школи-інтернату також змогли здивувати гостей. Не дивлячись на настільки ранній вік (3-5 років), малюки знають дуже багато віршиків і пісеньок. Це говорить про колосальну роботу вихователів, які змогли створити для дітей атмосферу дружної великої родини. Тут кожна дитина не чужий. Кожній дитині вихователі приділяють увагу, турботу і любов, в яких малюк так потребує в цьому віці.

Але про діток думають також і інші люди, які допомагають створити комфортні умови для духовного і фізичного розвитку маленьких українців. Для молодшої та підготовчої групи за кошти херсонських благодійників було придбано спортивне обладнання та телевізор. А прямо перед Новим Роком в Херсонську школу-інтернат ім. Т.Г. Шевченко колектив СТО «Універсал» подарував красиву і ошатну ялинку. Для малюків це був найбажаніший сюрприз!

Слід зауважити, що школа-інтернат ім. Т.Г. Шевченко практикує систему шефства. Тобто за кожною групою або класом закріплений свій шеф (благодійник), який і надає матеріальну допомогу. Щорічно, восени, кожен клас запрошує свого шефа в «гості», для якого влаштовується концерт. Але крім системної підтримки, будь-хто може надати свою допомогу: як матеріальну, так і духовну.
 
– Мені дуже приємно, що нам допомагають не заради «піару». Більшість людей, які надають допомогу, просять не говорити їхніх імен або посад. Просто допомагають безоплатно. Приємно, що про дітей піклується молодь. Значить, у свої вісімнадцять-дев’ятнадцять років розуміють, що замість пляшки пива і пачки сигарет краще подарувати дитині-сироті теплі шкарпетки і шоколадку. – Повідомила Богданова Наталія Вікторівна, вихователь Херсонської школи-інтернат ім. Т.Г. Шевченко.

Не можна не погодитися зі словами Наталії Вікторівни. Так як, допомагаючи дитині-сироті, ти отримуєш щось значно більше. Те, що не вимірюється ні в купюрах, ні в каратах! Це духовне багатство, моральне виховання і внутрішній розвиток.


Галерея (9 фото)

* Для перегляду клікніть на фото