Благодійний фонд «Благомай» евакуює дітей з дитячих будинків під час війни 17 Квітня 2022 23:03

Благодійний фонд «Благомай» – член Асоціації благодійників України та неодноразовий переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна» у номінації «Благодійність в освіті та науці». У мирний час основним напрямком благодійної діяльності фонду є допомога дітям, які перебувають в дитячих будинках і соціальна адаптація таких дітей до реального життя. Після 24 лютого 2022 року, коли росія почала бомбити та обстрілювати територію України,  команда фонду змінила напрямок та зосередилася на допомозі переселенцям, а також евакуації дитячих будинків, які виявилися заручниками у містах та селах.

Лише за березень місяць, завдяки допомозі небайдужих, фонд зібрав майже 3 000 000 грн. На цю суму:

➡️ забезпечили 13 центрів переселенців необхідними для життя: ліками, продуктами, ковдрами, матрацами, рушниками та іншим;

➡️ 150 дітей-сиріт з дитячих будинків та інтернатів було евакуйовано на захід України для тимчасового перебування;

➡️ 201 дитину та 20 супроводжуючих переправили з найбільш гарячих точок України до Німеччини та Австрії, де їм надали прихисток та допомогли з навчанням, щоб дитяче повноцінне життя продовжувалось.

Наразі фонд збирає кошти у 3-ох важливих напрямках: «Психологічна підтримка», «Допомога армії України» та «Гарячі потреби для переселенців та дитячих будинків». Ознайомитися з діяльністю фонду та допомогти можна, перейшовши за лінком на сайт фонду: https://charitymay.com/uk/.

Фото взяті із фб.-сторінки Фонд “Благомай”.