Ініціатива Фундації сім’ї Хансен (США) для медичного центру NOVO 19 Травня 2022 14:57

Член АБУ Медичний центр NOVO долучився до фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам. За власної ініціативи Фундація сім’ї Хансен із США (штат Юта) вирішила надати фінансову допомогу внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від агресивних дій російської федерації.

У неділю 15 травня в театрі ім. Марії Заньковецької у Львові відбулась презентація цієї ініціативи. На неї були запрошені сім’ї з дітьми, які залишили рідні міста, в яких ведуться бойові дії. На події був присутній Дель Лой Хансен – керівник однієї з найбільших в штаті Юта компаній в сфері будівництва житла та інфраструктури, медичних клінік та центрів. Очолювана ним сімейна фундація і стала головним фінансовим донором для допомоги українським родинам.

Захід організовано інститутом Левітта (The Leavitt Institute for International Development (TLI). На заході був присутній Девід Левітт, мешканець штату Юта, котрий багато років провів в Україні та брав участь у якості експерта в реформуванні юридичної сфери України. Співорганізатором заходу виступив Медичний центр NOVO, який в рамках своєї благодійної програми #NOVOhelp надав безкоштовну медичну допомогу вже понад 70 родинам переселенців із дітьми. Організатори ініціативи мали змогу дізнатися історії українців, які змушені покинути рідні краї та тимчасово оселились на Львівщині. Фундація сім’ї Хансен розглядає можливість надання таким родинам допомогу впродовж року.

Представлення програми фінансової допомоги у Львові відбулось за участі суперфіналістки телепроєкту «Голос країни» Юлії Тимочко, яка, окрім власного репертуару, виконала український варіант відомої пісні композитора з Юти Майкла Маклейна.

Метою візиту американських гостей була не лише реалізація програми допомоги переселенцям, а й вивчення потреб України щодо залучення допомоги від інших потенційних донорів для відбудови втраченого житла та зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури. Гості з Америки відвідали Медичний центр NOVO, зустрілись з членами Наглядової ради та керівництвом нашої установи, ознайомились із її роботою, ходом реалізації благодійних програм та визначили напрями подальшої співпраці з надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам та відбудови України після закінчення війни.