Володимир Кличко: «Благодійність важлива для України так само, як і демократія» 1 Лютого 2012 17:00

Під час звіту В. Кличко розповів про те, як його із братом благодійна організація бореться за європейські стандарти добродійності в Україні.

«Україна перебуває на стадії розвитку, в тому числі розвитку багатьох соціальних сфер. На жаль, у нас занадто багато політиків-бюрократів, які перебувають у системі і не те що не хочуть змінити ситуацію, вони просто не знають, як це зробити. Тому дуже важливо показати, що можна покращити життя людей, безкорисливо роблячи добрі справи.

Україна не самотній острів в океані – ми в центрі Європи, географічно нам дуже пощастило, багато країн нам заздрить. Але в соціальній сфері ми дуже далекі від Європи, тому для нас така важлива сьогодні боротьба за європейські стандарти добродійності – так само, як і за демократію, і за свободу слова. У тому, що і як ми робимо, ми хочемо бути прикладом для інших. Фонд братів Кличко займається освітніми та спортивними проектами. Без освіти дуже важко підростаючому поколінню представити свій життєвий шлях, як вони хочуть реалізовувати мрії. А спорт – це ключ від багатьох дверей.

Відкритий звіт демонструє прозорість діяльності нашого фонду, для дуже важливий, адже публічність – одне з основних правил нашої роботи. А для того, щоб у соціальній системі відбулися істотні зміни, держава зобов’язана підтримувати благодійні організації. Ми намагаємося тісно співпрацювати з місцевою владою. Адже ті спортивні споруди, які ми реконструюємо, повинні надалі підтримуватися державою – тренери повинні отримувати зарплату, комунальні послуги повинні оплачуватися. Якщо держава не підключиться, то ці проекти будуть просто «коротким спалахом» і не принесуть очікуваного результату», – вважає Володимир.

Відеосюжет зі зівіту Фонду

Фонд братів Кличків