У Міністерстві соціальної політики і праці відбулася нарада щодо соціальної політики у сфері допомоги бездомним 12 Березня 2012 15:24

2 березня 2012 року відбулася зустріч віце-прем’єр-міністра України – міністра соціальної політики і праці України Сергія Тігіпка з громадськими організаціями, які займаються роботою з бездомними. У нараді, зокрема, взяли участь представники Благодійного фонду «Соціальне партнерство».

У ході зустрічі обговорювалися питання визначення з терміном «бездомний», фінансування громадських організацій, які займаються бездомністю, з місцевих бюджетів, можливості створення спеціального фонду на рівні уряду для фінансування діяльності громадських організацій. Фонд «Соціальне партнерство» та інші учасники наради продемонстрували своє бачення та внесли пропозиції стосовно роботи з бездомними.

Як розповів Президент ВБФ «Соціальне партнерство» Артем Макєєв, підтримка держави є ключовою у допомозі соціально незахищеним верствам населення. «Одним з першочергових завдань держави є підрахування кількості бездомних в Україні, а також розгляд системи соціальних замовлень за конкурсом, до якого мають доступ також і громадські організації. Наш фонд повністю підтримує цю ідею», – зауважив він. За словами Артема Макєєва, такий інтерес до проблем найбільш знедоленої частини суспільства з боку влади спостерігається вперше. «Я дуже сподіваюся на те, що тепер ми зможемо вирішити такі важливі питання, як участь на конкурсній основі, поряд з бюджетними організаціями, в отриманні соціального замовлення від держави і субсидування неурядових організацій, що надають послуги бездомним безпосередньо», – підкреслив він.

За підсумками наради було прийнято рішення сформувати робочу групу для розробки Стратегії формування політики зменшення бездомності. До групи увійдуть представники громадських організацій та фахівці Міністерства соціальної політики. Це дозволить недержавним організаціям долучитися до закріплення позитивних ініціатив на законодавчому рівні.

Джерело: ВБФ «Соціальне партнерство»