Олександр Максимчук: «Для покращення стану благодійництва потрібно насамперед реформувати медичну сферу» 16 Березня 2012 19:45

Наразі в Україні є нагальна потреба в реформуванні медицини. Про це сьогодні під час веб-конференції в інформаційному агентстві «RegioNews» заявив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук.

«Організації, які співпрацюють з Асоціацією благодійників України, спрямовані на більш системну роботу. Тому повинен бути зустрічний рух і держави, і благодійників, і громадян у вирішенні цих речей», – зазначив Олександр Максимчук.

На думку Президента Асоціації благодійників України, нашій країні потрібно переймати закордонний досвід і переходити на так звану «приватну» медицину. «Будь-яка клініка в Європі або США не є державною; є, звісно, участь держави в управлінні цією клінікою, але в першу чергу управляють такою клінікою рада директорів та велика складова благодійників. Вони відірвані від державних потоків», – наголосив Максимчук.

За таких умов, на думку експерта, і медицина, і стан благодійності у державі покращуватимуться.

Нагадаємо, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук і Голова правління аналітичної агенції «Українська марка» Олександр Олійник 16 березня 2012 року взяли участь у веб-конференції в інформаційному агентстві «RegioNews». Подробиці – незабаром.

За матеріалами RegioNews