Міжнародна благодійна фундація «Отчий дім» отримала 5 зірок із 5-ти у Національному рейтингу «Компас благодійності України» 3 Квітня 2023 13:49

Міжнародна благодійна фундація «Отчий дім» за результатами оцінювання діяльності фонду набрала 112 балів у Національному рейтингу «Компас благодійності України», які конвертувалися у найвищу оцінку рейтингу – 5 зірок.  

Вітаємо колег та дякуємо за довіру. МБФ «Отчий дім» також неодноразовий переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна, а очільник фонду Роман Корнійко став переможцем у номінації «Благодійник року» Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021».

Сертифікат номінанта Компасу благодійності України – це документ, що адресований партнерам та благодійним організаціям, які зацікавлені в підтвердженні відповідності своєї прозорої та доброчесної діяльності вимогам податкової звітності, дотриманні міжнародних стандартів у здійсненні благодійної діяльності та фактично спрямований на підвищення конкурентоспроможності номінанта серед організацій неприбуткового сектору.

Про МБФ «Отчий дім»:

МБФ «Отчий дім» –  благодійна організація, яка розпочала свою діяльність ще у 1996 році. Свою діяльність «Отчий дім» спрямовує як на підтримку конкретних дітей через надання комплексної допомоги (соціально-педагогічної, правової, медичної тощо), так і на створення простору реабілітації безпритульних дітей. З цією метою фундація підтримує консультативно-реабілітаційні центри для сімей, популяризує усиновлення, сприяє поширенню сімейних форм виховання — опіка, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, програма сімейного виховання; а також надає допомогу випускникам інтернатів та інших дитячих установ.

Основні напрямки діяльності фундації: захист права дитини на сім’ю; укріплення соціально уразливих сімей; підтримка молоді з числа дітей-сиріт; додаткова освіта та розвиток; суспільно-правова діяльність (адвокація). Отчий дім нараховує більше 12 відділів, робота яких направлена на допомогу безпритульним дітям та дітям, позбавленим батьківської опіки. За понад 20 років роботи, Отчий дім розвинувся у цілісну систему програм та проєктів, що допомагають у комплексному вирішенні соціальних проблем, набув цінного досвіду, який використаний у Законодавстві України. За свою роботу отчий дім та її керівництво неодноразово були відзначені державними нагородами.

 

Довідково:

Проєкт Національний рейтинг «Компас благодійності України» запущений Асоціацією благодійників України у серпні 2022 року.

Національний рейтинг «Компас благодійності України» – це відкрита система обліку діяльності організацій, можливість публічно підтвердити прозорість та підзвітність діяльності та показати ефективність роботи із залученими коштами. Завдяки рейтингу «Компас благодійності України» благодійні організації отримують від суспільства «зірку» довіри для своєї подальшої прозорої та ефективної роботи, для підвищення обізнаності суспільства з їхньою діяльністю та збільшення фінансування благодійних проєктів. Нашою метою є відзначення та інформування суспільства про публічні та ефективні українські практики благодійної діяльності. Методика рейтингу розроблена із врахуванням досвіду численних зарубіжних рейтингових агенцій та адаптована до українських реалій.

Детальніше про проєкт на офіційному сайті Національного рейтингу «Компас благодійності України»:  https://compass.vboabu.org.ua/about-us