Про конкурс “Благодійна Україна” говорили з членами Європейської Бізнес Асоціації 2 Травня 2023 10:23

27 квітня 2023 року відбулася онлайн зустріч в ESG Хабі з членами Європейської Бізнес Асоціації. Головною темою розмови було проведення 16-го Національного конкурсу “Благодійна Україна-2022”: “Благодійність на захисті України” та участь бізнесу у цьогорічному конкурсі.

З вітальним словом до учасників звернувся Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, а головною доповідачкою була Оксана Лобко, виконавча директорка АБУ. Під час зустрічі пані Оксана розповіла історію про створення конкурсу, певні закордонні аналоги українського Конкурсу, зазначивши, що настільки масштабного проєкту як Благодійна Україна не має у світі. Є певні іноземні конкурси (для прикладу UK Charity Awards чи The Charity Governance Awards), які відзначають чи лише благодійників, чи окремо волонтерів, чи націлені на висвітлення діяльності менеджерів у сфері благодійності, натомість Благодійна Україна зібрала найкращі та найцікавіші ініціативи в єдиному конкурсі. Крім того, доповідачі розповіли про нову ініціативу та введену номінацію “Благодійність іноземного бізнесу” цьогорічного генерального партнеру Конкурсу БФ “Благомай” та запросили членів Європейської Бізнес Асоціації до участі у цій номінації та номінаціях, що пов’язані з бізнесом.
Під час розмови про номінації Конкурсу доповідачі зазначили, що говорити про благодійність та волонтерство потрібно голосно, це дасть змогу прозоро проводити свої діяльність, принесе довіру у галузь та дасть новий поштовх для фандрайзингових ідей, які зможуть втілювати некомерційні організації. Лише в синергії бізнесу, медіа та громади, простих людей можна та потрібно творити добрі справи. Науково доведено: витрачання коштів на благодійність приносить людині більше задоволення, ніж витрачання коштів на себе. Благодійність має «вірусних характер» – своїм внеском ви реально можете спонукати сотні людей до участі в благодійності, волонтерстві та добрих справах. Усі разом ми маємо підтримувати тих, хто гостро потребує допомоги, бо лише у подібній співпраці Україна стає сильнішою, а українці незламними.
Від імені Асоціації благодійників України дякуємо ESG Хабу за чудово організовану зустріч, цікаві питання та підтримку популяризації благодійних та волонтерських ініціатив.

Асоціація благодійників України 16-й рік поспіль проводить Національний конкурс «Благодійна Україна», основною метою проведення якого є розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик, всебічна підтримка волонтерського руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а у форматі «Благодійна Україна» – проводиться з 2012 року.

Протягом 16-ти років існування конкурсу, його Організатори постійно розвивають і модернізують механізм та формат його проведення, залучають нових учасників та партнерів, удосконалюють систему оцінювання конкурсних заявок та відзначення переможців.

Умови участі у конкурсі: https://blagoukraine.org/news/termin_prodovjeno-1465.html