24 березня в Керчі відбулася благодійна акція «Незапланована покупка» 27 Березня 2012 14:35

Ця акція вже стала традицією в Керчі і проводиться другий рік поспіль. Зібрані кошти і покупки передаються у дитячий протитуберкульозний санаторій «Керч» і Республіканську школу-інтернат №1, повідомляють організатори.

Організатори щорічної акції – громадська організація «Союз матерів проти наркоманії та алкоголізму» і благодійна організація «Реформація суспільства». Також в акції взяли участь благодійні організації «Глобальне сприяння Керч», «Ми разом», Молодіжний виконавчий комітет Керчі, КПЛСО і Християнський реабілітаційний центр «Любов».

Для участі в благодійній акції керчанам потрібно було зробити «незаплановану покупку» і передати її волонтерам, які чергували в супермаркетах «Фуршет».

Цього року в акції взяли участь близько 600 керчан, 30 добровільних помічників допомагали в проведенні акції.

Загалом в результаті акції було зібрано 29 великих пакетів покупок на загальну суму 5,5 тисяч гривень, також були і грошові добровільні пожертви на суму близько 1000 гривень.

«Всі кошти, зібрані в день акції, були передані у дитячий протитуберкульозний санаторій «Керч», який зараз гостро потребує ремонту. Зібрані керчанами покупки розподілені між республіканською школою-інтернатом і дитячим профілакторієм», – розповіла голова благодійної організації «Реформація суспільства» Ірина Панкова.

Свій внесок в акцію зробила Церква Святого Павла, передавши для дитячого профілакторію 600 гривень. Після закінчення акції організаторам подзвонила жителька Керчі і розповіла про те, що вона не змогла взяти участь в акції у день її проведення і тому хотіла б передати для профілакторію фарбу, мийні засоби і фрукти, які вона й привезла наступного дня.

Своїми враженнями щодо акції поділилася Олена Щерба, голова «Союзу матерів проти наркоманії та алкоголізму»: «Я дуже зворушена тим, як наші люди відгукнулися на акцію. Величезна їм подяка за участь і щедрі серця. Без них ця акція не відбулася б, і наші діти не отримали б стільки радості. Під час акції багато хто підходив і запитував, чим можна ще допомогти дітям, приносили з дому одяг та іграшки. Ще раз величезне дякую всім керчанам, які брали участь в акції і допомогли дітям».

Керівництво Республіканської школи-інтернату і дитячого протитуберкульозного санаторію «Керч» теж не стримували емоцій і дякували всім, хто відгукнувся на акцію і піклувався про дітей. Організатори акції також приєднуються до цих подяк і висловлюють надію на подальше співробітництво з керчанами.

«Ще раз величезне спасибі всім керчанам, які відгукнулися на акцію, усім, хто нам допомагав проводити й організовувати акцію; без вас вона б не відбулася. Ця акція показала, що для того, щоб зробити добру справу, потрібно зовсім небагато. Те, що в нас є, – цього цілком достатньо, щоб хтось отримав часточку тепла і турботи. Було б бажання», – поділився своїми враженнями один з учасників акції, менеджер КОМБО «Глобальне сприяння Керч» Віталій Беспалов.