Фонд Устина Мальцева врятував недоношену дитину, від якої відмовилася рідна мати 5 Квітня 2012 11:42

Три тижні тому в херсонській лікарні ім. Тропінних на світ з’явився маленький хлопчик – Льоша Русин. Неповнолітня мати відмовилася від нього. Хлопчик народився недоношеним, вагою всього 1 кілограм. У малюка багато проблем зі здоров’ям: лікарі Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні встановили ВЖК (внутрішній крововилив желудочков) у головному мозку. Як говорить Ірина Савченко, лікар ХОДКБ, з такою хворобою народжується 80% недоношених дітей. Небезпека полягає в тому, що внаслідок крововиливів у мозку збирається рідина, яка давить і заважає його росту і розвитку. Якщо не зробити оперативної допомоги медикаментами, то дитина стає недорозвиненою і інвалідом на все життя, а через недоношеність і взагалі може вмерти. Вихід з даної ситуації є. Існує ряд препаратів, які допомагають відновлювати нервові клітини головного мозку і зменшують негативний вплив крововиливів.

На жаль, бюджет лікарні не може виділити кошти на закупівлю необхідних препаратів, тому мами й тата купують його самі, якщо в них є можливість. Але в ситуації з Льошею, який більше не має батьків, немає кому купити ці ліки.

Довідавшись про таку проблему, Фонд Устина Мальцева закупив медикаменти і препарати, які допоможуть маляті не вмерти.

– Допомогти людині, яка перебуває в біді, – обов’язок кожного з нас. Особливо якщо допомоги потребує дитина, і від цього залежить її життя. Те, що ми зробили, всього лише крапля в морі, але зате ще одна дитина буде жити. На жаль, ми не маємо сил допомагати всім, хто до нас звертається, але ми дуже намагаємося робити все можливе, – говорять у фонді.