Сьогодні у Кременчуці стартує благодійна акція «Серце до серця» 17 Квітня 2012 16:39

Ця акція, була започаткована Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця», проводитиметься у місті вп’яте.

Протягом цього часу волонтери акції збирали кошти на різні медичні потреби.  У 2008 році  ними було зібрано більше 12 тисяч гривень,  за ці кошти придбали офтальмоскоп для дитячої міської лікарні.
Наступного 2009 року сума коштів, зібраних у рамках  акції,    збільшилася до 32 тисяч гривень. Їх також витратили на закупівлю другого офтальмолоскопа  для цього ж медичного закладу.
У 2010 році волонтерським рухом Кременчука було вирішено підтримати Кременчуцький  пологовий будинок. Під час благодійної акції було зібрано понад 45 тисяч гривень, які пішли на закупівлю лампи фототерапії для неонатального відділення.  
Минулого року у Кременчуці благодійна акція «Серце до серця» набула більш ширшого масштабу, у  її рамках 300 волонтерами було зібрано понад 85 тисяч гривень. Ці кошти спрямували на допомогу 3-ом дітям, хворим на цукровий діабет, для них придбали  життєво необхідні  інсулінові помпи.

Цього року під час ювілейної благодійної акції буде продовжено збір коштів для закупівлі інсулінових помп хворим маленьким кременчужанам.

Наразі у всіх навчальних закладах міста триває набір до складу волонтерів, які 5 травня вийдуть  на вулиці міста з метою збору коштів. У всіх об’єктах, де підтримають акцію «Серце до серця», будуть встановлені спеціальні скриньки для збору благодійних внесків, вони там простоять протягом трьох тижнів. Вже 4 травня в офісі Молодіжного Парламенту прийматимуться ці скриньки. Крім того, 27 квітня у рамках акції «Серце до серця» відбудеться Третій Благодійний Бал, а 29 квітня – вперше буде проведено  фотокрос, учасниками якого зможуть стати всі бажаючі віком від 15 років. 5 травня – під час фіналу акції «Серце до серця» на площі Перемоги буде влаштовано справжнє свято:  флеш-моб «Живе серце», благодійний концерт і благодійний ярмарок.

Інтернет-видання «Репортер Полтава»