Херсонські студенти-волонтери збирають кошти на ігровий майданчик для школи-інтернату 3 Травня 2012 15:30

Культура благодійництва в херсонській студентській спільноті має міцний фундамент – Волонтерський центр «Власний вибір» при Херсонському Державному університеті. Протягом двох років волонтерський актив вишу на чолі з Мариною Осадчою опікується дітьми Новокиївської школи-інтернату Каланчацького району: проведено чимало заходів на базі цього інтернату, збирається гуманітарна допомога – одяг, іграшки, солодощі, книжки тощо.

Дітям-вихованцям інтернату допомога і увага потрібні постійно, тому студенти систематично підтримують своїх підопічних. Творча ініціатива молодих волонтерів та благодійників вилилася в цікаву і благородну акцію «Волонтерський ярмарок», який відбувся 26 квітня у Херсонському державному університеті за підтримки Херсонського обласного благодійного фонду «Захист».

У якості товарів були презентовані саморобки та hand made, плетіння косичок, печиво особистого приготування тощо. Факультети із запалом змагалися за збір благодійних пожертв, вирішивши на зібрані кошти облаштувати ігровий майданчик в інтернаті. Дух щирого захоплення справою відчувався в очах кожного, хто брав участь в акції, і це дало свій результат. За п’ять годин роботи ярмарку зібрано майже дві з половиною тисячі гривень благодійних пожертв.

Хтось скаже, що це замало? Можливо. Але згадайте себе в студентські роки і одразу зрозумієте, що це насправді заслуговує на повагу! А краще – приєднайтеся до студентів і допоможіть їм зібрати більшу суму, щоб святкування Міжнародного дня захисту дітей в Новокиївському інтернаті пройшло на новому ігровому майданчику, на який так чекають скривджені долею діти.

– Фонд «Захист» пишається тим, що Волонтерський центр «Власний вибір» при ХДУ став його надійним і міцним молодіжним крилом на шляху відродження філантропії на Херсонщині. Сподіваємося на підтримку студентської ініціативи земляками, – розповідає менеджер ХОБФ «Захист» Наталія Бабій.

Джерело: Херсонщина за день