ТОП-100: у Києві нагородили найкращі ініціативи партнерства влади та громади 2 Листопада 2023 12:58

1 листопада 2023 року у готелі InterContinental Kyiv відбулася церемонія нагородження переможців відбору успішних практик реалізації громадських ініціатив відповідно до рейтингу перших 100 кращих кейсів в рамках проведення ярмарку кращих кейсів партнерства та громади «ТОП-100».

Починаючи з 2020 року Київською міською державною адміністрацією проводиться відбір успішних практик реалізації громадських ініціатив у вирішенні питань місцевого значення в рамках проведення ярмарку проєктів громадських організацій «ТОП-100». Традиційний ярмарок проєктів присвячений таким викликам: волонтерству, гуманітарній допомозі та підтримці армії. У 2023 році до участі у формуванні рейтингу запрошували різноманітні неурядові організації. Прийом заявок тривав до 1 вересня.

Завдяки конкурсу «ТОП-100» успішних кейсів партнерства влади та громади місто віддячує найактивнішим представникам неурядового сектору за розвиток міста в унісон з муніципалітетом, що створює потужну синергію у міському прогресі. У 2020 році у відборі взяли участь 200 організацій, у 2021 році –  300,  у 2022 – 350 організацій, серед яких членами конкурсної комісії було обрано 100 найкращих.

Конкурс та нагородження у 2023 році проходили в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Цьогоріч Асоціація благодійників України долучилася до експертів, що брали участь у відборі «ТОП-100» найкращих заявок, поданих на ярмарок проєктів громадських організацій. До складу конкурсної комісії ввійшов віце-президент Асоціації – Олександр Олійник. Серед учасників, які ввійшли у «ТОП-100» було чимало учасників та переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна» та регіонального конкурсу «Благодійна Київщина». Церемонію нагородження відвідала виконавча директорка Асоціація благодійників України – Оксана Лобко.

Організацій та представників, які ввійшли у «ТОП-100» нагороджувала заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень – Марина Хонда. Для переможців співав гурт «Kozak system».