Фонд Дитячий світ провів акції «Зробимо Україну чистою!» 10 Травня 2012 11:41

28 квітня 2012 року заснований Надра Банком Всеукраїнський благодійний фонд «Дитячий світ» виступив співорганізатором національної екологічної акції «Зробимо Україну чистою!»

Цей проект – громадська ініціатива, яку підтримали мешканці більш ніж 100 міст України. Мета акції: зробити країну чистішою. У ході її проведення учасники заходу прибирали парки, сквери та місця масового відпочинку у містах Київ, Львів, Черкаси, Донецьк, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Севастополь та ін.

«Надра Банк разом з фондом «Дитячий світ» вже не перший рік підтримують акцію «Зроби Україну чистою!». Цього року співробітники Надра Банку в черговий раз масово вийшли на вулиці своїх міст для того, щоб очистити їх від сміття, – зазначила Валентина Жуковська, голова Наглядової ради ВБФ «Дитячий світ». – Для прибирання ми свідомо обираємо дуже засмічені місця, які не прибираються комунальниками. Таким чином ми намагаємося довести, що всі ми, громадяни, маємо дбати про чистоту свого міста – це обов’язок кожного з нас».

Ініціатива «Let’s Do It!» виникла в Естонії восени 2007 року. Ідея народилася в розмові кількох друзів, які зрозуміли, що причина масового засмічення територій – у відсутності відповідальності на кожному рівні. Саме тоді з’явилася концепція «В один день усією країною!». Замість розпорошування зусиль упродовж тривалого часу було вирішено діяти зараз і разом! Це мала бути співпраця всіх членів суспільства: держави, громадських організацій, приватних підприємств, активних громадян. Естонці об’єднались 3 травня 2008 року і прибрали сміття у своїй країні. В цей день понад 50 тисяч осіб і сотні організацій разом зібрали більше 10 тисяч тонн сміття на території своєї країни. Сусідні країни, Латвія та Литва, також вирішили приєднатися до цього руху, і з тих пір все більше людей з різних куточків світу долучаються до ідеї провести таку масштабну акцію в своїх країнах. Активісти називають цей рух «Let’s Do It!». У нашій країні минулого року в акції взяли участь близько 22 тисяч осіб з 53 міст України.

Джерело: Надра Банк