З Міжнародним днем волонтерів 5 Грудня 2023 10:42

Сьогодні – 5 грудня – відзначається Міжнародний день волонтерів.

Дорогі волонтери! Вітаємо вас з професійним святом! Сьогодні українські волонтери – це ті люди, хто своєю добровільною, самовідданою працею кожен день робить країну сильнішою та стоять на її захисті.

В останні роки, ще з часів Майдану і Революції Гідності, для нашої країни потужний волонтерський рух став взірцем громадянської позиції і самоорганізації суспільства. Ви закриваєте потреби військовослужбовців, які сьогодні захищають нашу країну. Завдяки Вам врятовано тисячі життів цивільних. Бажаємо всім волонтерам міцного здоров’я, добробуту, сил та реалізації всіх планів.

Ми щиро вітаємо усіх та кожного окремо, хто своєю працею, життям допомагає ближньому та віддає свій вільний час для добрих справ. Дякуємо, що наближаєте нашу Перемогу.

До історії свята. Міжнародний день волонтерів засновано у 1985 році з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Засновано з метою спонукати людей брати участь у діяльності в ім’я економічного і соціального розвитку. Святкують день волонтера по всьому світу 5 грудня. В Україні волонтерський рух зародився у 90-х роках минулого століття, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з рішенням Уряду. Надзвичайного значення український волонтерський рух набув від початку збройної агресії російської федерації у 2014 році. А з початком повномасштабної війни Україна перетворилася на країну волонтерів, оскільки понад 80% українців у тій чи іншій формі взяли чи продовжують брати участь у волонтерському русі.