Круглий стіл «Проблеми дітей полеглих Героїв» провели у Львові 30 Вересня 2024 15:39

27 вересня у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся круглий стіл «Проблеми дітей полеглих Героїв». Зустріч організували Центр соціального розвитку та громадських ініціатив Львівського національного університету імені Івана Франка спільно з Благодійним фондом «Діти Героїв».

Участь у заході взяли президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук та директорка з розвитку організації Ольга Гужва.

Проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку  університету Володимир Качмар виступив з вітальним словом на початку заходу та зазначив: «Сьогодні немає нічого важливішого за проблеми дітей і родин наших полеглих Героїв, адже вони віддали свої життя за Українську Державу і за те, щоб ми жили в незалежній європейській Україні».

Директорка з розвитку АБУ Ольга Гужва зазначила: Найбільшу шкоду, яку може завдати війна – це забрати людське життя і найбільшу шкоду вона завдає саме дітям. Наше завдання – щоб діти в цій історії не залишилися самі. Ми повинні знати і чути ці персональні історії. Кожна цифра статистики повинна мати лице й особисту історію. І це вже не завдання журналіста, департаменту, державного чи приватного сектору, це місія та відповідальність тих, хто залишилися живими. І ця підтримка має бути довготривалою».

Серед учасників круглого столу були й члени сімей полеглих Героїв, які поділилися міркуваннями та своїм баченням того, як підвищити ефективність роботи з сім’ями Героїв.  До обговорення також долучився президент АБУ Олександр Максимчук.

Серед інших учасників круглого столу були представники Львівської обласної військової адміністрації, ГО «Родини полеглих Героїв Львівщини», ГО «Ветеран медіа», Представник уповноваженого з прав людини у Львівській області, Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, ГО «Консорціум ветеранських організацій Сходу», Медичного центру «НОВО».