П’ятнадцять тисяч для сиріт 5 Липня 2012 15:22

Підведено підсумки благодійної акції «Мийдодир». Внесок севастопольців у зібраній для старих людей і дітей допомозі склала 15 000 грн.

«Лепту внеси – сироті допоможи» – саме цей заклик був розміщений на плакатах і скриньках для збору пожертвувань, розміщених в одній з торговельних мереж Севастополя. Після того, як у місті стартувала акція «Мийдодир», тільки за два останніх місяці севастопольці внесли близько 15 000 гривень на придбання засобів гігієни та побутової хімії для нужденних.

Культура благодійності передбачає допомогу потребуючим не час від часу, а на постійній основі. Всі кошти з установлених з ініціативи ГО «Севастопольські мами» і за підтримки адміністрації торговельної мережі «Чистий будинок» скриньок для збору пожертвувань підуть на те, щоб покращити забезпечення засобами гігієни самотніх старих людей і допомогти лікарням та соціальним закладам, де перебувають діти-сироти, підтримувати чистоту.

На думку голови ГО «Севастопольські мами» Олени Прокіної, проміжні підсумки акції цілком задовільні: «Ми вважаємо, що це найбільша за кількістю людей, які взяли участь, благодійна акція в нашому місті. У скарбнички опускали в основному по 1-2 гривні, тому можна припустити, що лепту внесли понад 5-6 тисяч севастопольців».

На зібрані гроші будуть закуплені засоби гігієни та побутової хімії для Центру підтримки матерів і хоспісу. Через Центр територіального обслуговування самотніх людей персональні пакети оримають і самотні люди похилого віку.

Наразі акція «Мийдодир» триває. ГО «Севастопольські мами» дякує всім, хто приймав і приймає в ній участь, тим самим допомагаючи нужденним.

Джерело: газета «Слава Севастополя»