Чернівці дадуть старт благодійному велотуру 19 Липня 2012 11:15

Із Чернівців стартуватиме благодійний велотур, котрий покликаний допомогти дітям-сиротам.

Білоруський бізнесмен Віталій Сус створив в Україні благодійний фонд «Майбутнє – дітям України», який допомагає хворим дітям-сиротам і пропагує усиновлення. У серпні він проводитиме всеукраїнський велотур «Відкрий серце для сироти», який розпочнеться із Чернівців.

Віталій разом з дружиною усиновили трьох хворих дітей-сиріт і опікуються хлопчиком з інтернату. Хочуть усиновити ще двох дітей.

«Усиновлювачам не треба боятися хворих дітей, – радить Віталій Йосипович. – Від вашої любові вони швидко одужають». Хоча Віталій Сус – громадянин Білорусі, але вирішив створити благодійний фонд в Україні. «Бо я українець, родом з Волині, – запевнив благодійник. – Маю в Білорусі невеликий бізнес. Частину зароблених коштів витрачаю на свою сім’ю, решту даю на лікування хворих дітей-сиріт. У серпні наш фонд проводитиме Всеукраїнський велотур «Відкрий серце для сиріт». Розпочнеться він п’ятого серпня з Чернівців. Хочемо привернути увагу суспільства до проблем сирітства. Ми вже проводили такий велотур. І завдяки йому понад 60 дітей-сиріт були прийняті в сім’ї. Нині в Україні є приблизно 100 тисяч дітей-сиріт. Хочемо, щоби вони знайшли свої родини».

Джерело: «Молодий буковинець»