Київські лікарі провели безкоштовне обстеження мешканців Миколаївщини 6 Серпня 2012 14:41

Команда лікарів-волонтерів Асоціації «Еммануїл» спільно з євангельсько-протестантською громадою с. Леніно Баштанського району Миколаївської області провели соціальну акцію – безоплатне медичне обстеження місцевих жителів.

Фахівці оглянули 225 пацієнтів – це майже половина села.

Упродовж двох з половиною днів можна було зробити електрокардіограму, за допомогою апарату УЗД перевірити стан внутрішніх органів чи здати кров на дослідження в експрес-лабораторії «Медичної мобільної клініки».

Після необхідних досліджень, консультацій з лікарем та складання схеми лікування пацієнти безкоштовно отримують ліки і додаткову можливість поспілкуватися із практикуючим психологом-християнином. Акція проходила з 20 по 22 липня.

«Це майже закономірно, що було виявлено важкі захворювання – деякі пацієнти не зверталися до лікарів понад 20 років! Районний центр далеко, а в напіврозвалений фельдшерсько-акушерський пункт люди йти не поспішають», – пояснює один із волонтерів причину, чому це село обрали місцем проведення чергової медичної акції. Вже дев’ятої з початку року.

Схожі акції Асоціація «Еммануїл» організовує з 2003 року, за цей час вдалося охопити понад 90 тисяч осіб. Фінансуються медичні акції винятково за рахунок добровільних пожертвувань окремих людей та організацій, що бажають таким чином допомогти нужденним людям.

Джерело: «Громадський простір»