«Майбутнє онкохворої дитини у твоїх руках» 22 Серпня 2012 13:28

Таку назву має благодійна акція, яка проводитиметься у Кіровограді 30 серпня 2012 року з 15:00 до 19:00 в центральному сквері, що біля центрального ринка.

Мета акції – зібрати кошти для кіровоградської обласної дитячої лікарні на придбання апаратури в онкогематологічне відділення. У програмі – концерт з танцювальними та вокальними номерами й різноманітні конкурси з призами. На святі будуть присутні журналісти, телебачення та представник з дитячої обласної лікарні.

За останнє десятиліття показники захворюваності дітей на рак значно зросли. Для лікування онкохворих потрібні дуже великі гроші. Наша держава виділяє кошти на ліки для хіміотерапії, але майже не передбачає витрати на вкрай необхідну апаратуру. Всі фінансові питання лягають на плечі батьків і благодійних організацій.

Кіровоградська обласна дитяча лікарня звернулась до благодійної організації КОБО «Нове покоління» з проханням допомогти закупити апаратуру в онкогематологічне відділення. Їм вкрай необхідний холодильник для зберігання ліків вартістю5 000 грн. Також потрібні інфузомати – апарати для проведення хіміотерапії. Цьому апаратові задається добова програма, що дозволяє надзвичайно точно вводити хімічний препарат, уникаючи передозування. Коштує один апарат 16 200 грн. Лікарні не вистачає ще 11 таких апаратів. Вони багаторазового використання, тобто інфузомати прослужать багато років, і таким чином можна допомогти багатьом дітям. Необхідні також лінії, які з’єднують інфузомат з веною пацієнта. Вартість однієї лінії – 20 грн. На перший погляд, недорого, але вони одноразові. Якщо їх не буде у достатній кількості, то апарат просто буде стояти без діла.

Організатори акції – коаліція громадських організацій (КОБО «Нове покоління», ДЕГО «Флора», ГО «Територія успіху», КМО ВЕГО «МАМА – 86») – запрошують всіх охочих взяти участь у благодійній акції «Майбутнє онкохворої дитини у твоїх руках». Під час акції наші колеги будуть носити скриньки для ваших пожертвувань. А в кінці свята представник банку зафіксує та оголосить суму зібраних коштів. Пам’ятайте, майбутнє онкохворої дитини у ваших руках!

Джерело: Весь Кіровоград