Презентовано друге видання серії «3000»: українська поезія 14 Вересня 2012 15:32

14 вересня 2012 року у Львові у конференц-залі Палацу мистецтв відбулася презентація книги «Ігор Римарук. «Божественний вітер». Захід пройшов у рамках XIX Форуму видавців у Львові. У ньому взяли участь Голова Наглядової ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, директор видавничого дому «Букрек» Дарина Туз-Максимець, вдова поета, журналіст і перекладач Лариса Андрієвська-Римарук, поет Василь Герасим’юк, художник Прокоп Колісник.

«Божественний вітер» – це друге видання серії «3000»: українська поезія», започаткованої 2011 року Фондом «Україна 3000» спільно із видавництвом «Букрек». Книги цієї серії знайомлять читачів із творами українських поетів, написаними у третьому тисячолітті. Щороку Фонд «Україна 3000» підтримує видання одного тому серії.

«Для нас велика честь бути причетними до видання цієї книги, – сказала, звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко. – Ігор Римарук – видатний поет, і дуже важливо, щоб його твори були надруковані».

Пані Катерина подякувала усім упорядникам, зокрема пані Ларисі Андрієвській-Римарук, а також поету Мирославу Лазаруку за ідею створити серію «3000»: українська поезія».

Під час презентації лунали вірші Ігоря Римарука, які читала Лариса Андрієвська-Римарук. Мирослав Лазарук представив книгу «Божественний вітер». Ілюстрації до неї створив відомий художник Прокоп Колісник, який розповів про співпрацю з поетом. Також виступив Василь Герасим’юк, який був другом поета, він прочитав декілька творів Ігоря Римарука. Видавець Дарина Туз-Максимець подякувала пані Катерині Ющенко і Фонду «Україна 3000» за підтримку, без якої читачі не мали би нагоду побачити це видання.

Нагадаємо, у 2011 році у рамках Форуму видавців у Львові було презентоване перше видання серії «3000»: українська поезія» – збірка віршів Леоніда Талалая «Безпритульна течія».

Джерело: МБФ «Україна 3000»