Фонд «Україна 3000» вирішив долучитися до організації та проведення Національного конкурсу «Благодійна Україна» 16 Жовтня 2012 15:53

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» прийняв рішення підтримати ініціативу ВБО «Асоціація благодійників України» і долучитися до організації та проведення Національного конкурсу «Благодійна Україна». Про це повідомила Голова Правління Фонду Марина Антонова.

«Відзначення кращих благодійників і благодійних ініціатив, а відтак і поширення найкращого досвіду і доброчинних практик дуже важливе для третього сектору, – сказала вона. – У попередні роки ця почесна функція була покладена на Національний конкурс «Благодійник року», але у 2012 році цей конкурс, на жаль, так і не стартував. На нашу думку, відсутність такої масштабної і рейтингової події є величезною втратою для всього благодійного середовища».

Марина Антонова нагадала, що Фонд «Україна 3000» є співзасновником конкурсу «Благодійник року». «Ми провели не один раунд переговорів із іншими засновниками – ГО «Центр філантропії» і ВБФ «Дитячий світ» – щодо подальшої долі конкурсу. На жаль, нам так і не вдалося досягнути єдиної погодженої позиції ні щодо проведення конкурсу у 2012 році, ні щодо його перспектив», – підкреслила вона.

Голова Правління Фонду «Україна 3000» переконана, що відтермінування проведення цього заходу негативно вплине на розвиток благодійності в Україні і на динаміку розвитку цього важливого суспільного сектору, де протягом останніх років були започатковані традиції визнання та поширення найкращого досвіду роботи благодійних організацій. «Тому ми вирішили підтримати ініціативу Асоціації благодійників України, членом якої Фонд «Україна 3000» є з 2011 року, і долучитися до Національного конкурсу «Благодійна Україна», – сказала вона.

Нагадаємо, Асоціація благодійників України під час другої загальної Конференції одностайно ухвалила рішення про започаткування національного конкурсу з відзначення кращих благодійних ініціатив. Асоціація має досвід організації та проведення подібних заходів, оскільки у 2011 році була активно залучена до підготовки конкурсу «Благодійник року» та взяла на себе вагому частину його організаційного забезпечення.

«Сподіваюся, що Національний конкурс «Благодійна Україна» збереже кращі традиції та принципи відзначення благодійних проектів та ініціатив, закладені конкурсом «Благодійник року», – зазначила Марина Антонова.

Джерело: МБФ «Україна 3000»