У Макіївці відбулася благодійна акція для дітей 22 Жовтня 2012 17:11

У макіївському парку культури та відпочинку пройшла благодійна акція. Там зібралося близько 300 дітей з усіх районів міста. Більшість – з малозабезпечених і прийомних родин.

Діти і підлітки могли поласувати цукерками і покататися на каруселях безкоштовно. На святі побували кореспонденти телеканала «Юніон».

Сніжана Красова за годину покаталася на п’яти атракціонах. Після реконструкції парку дівчинка тут ще не була. Розповідає, що каруселі вразили.

Сніжана Красова: «Тут дуже класні гірки, нам дуже сподобалося. Все таке гарне».

Григорій Красов: «Мені дуже сподобалися вся гойдалка, тим, що кружляють, їх піднімати опускати можна».

У родині Красових п’ятеро дітей. Троє з них прийомні. Мама Ірина говорить, що запрошенню на свято зраділи.

Ірина Красова, прийомна мама: «Оплатити за всіх дітей неможливо. А діти дуже цього хочуть, їм подобається, вони цього дня чекали довго. Коли до нас із соціальної служби подзвонили і сказали, що у нас є така можливість, вони щохвилини чекали і запитували, коли ми поїдемо, а що там буде. І видно, як вони бігають від однієї гойдалки до іншої. Для них це справжнє свято».

На вході в парк дітей зустрічали казкові персонажі. Кожна дитина отримала солодкий подарунок.

Ганна Баканова, директор макіївського центру соціальних служб для родини, дітей і молоді: «Основна мета – показати населенню нашого міста, що ми все-таки не байдужні до долі наших дітей, до того, як вони розвиваються, які умови в них є. З метою внести фарби в дитяче життя. Не можна ділити дітей на наших і не наших. Всі ми макіївчани, і місто не залишає їх на задньому плані».

«Подібну акцію в місті проводять вперше», – сказав директор макіївського парку Євген Колдоба. Обіцяє, що в майбутньому такі свята стануть традицією.

Євген Колдоба, директор макіївського парку культури і відпочинку: «Ця ідея була давно, але ми пізно відкрилися. Ми завжди працювали на благоідйність. Ми працюємо в місті і повинні дарувати дітям радість. Ми хотіли, щоб всі діти, хто має і не має можливість, щоб усі побували в нашім парку».

У парку працювали дев’ять атракціонів. Найбільше дітям сподобалися «Весела карусель», «Чайний сервіз» і «Лебеді».

Джерело: Інформаційний портал «Юніон»