Харківська філармонія починає благодійну акцію «Підвішений квиток» 25 Жовтня 2012 12:28

Харківська обласна філармонія починає акцію «Підвішений квиток». Кожен бажаючий може взяти в ній участь і подарувати свято музики тим, хто не може собі дозволити купити квиток.

«Підвішений квиток» – це найдешевший спосіб допомогти малозабезпеченим, найбільшдоступний спосіб благодійності. Якщо ви хочете подарувати радість людині, яка не може собі дозволити потрапити до нас на концерт, – візьміть участь в акції. Квиток, який ви підвісили, гарантовано потрапить до рук відвідувачеві і не пропаде даремно. Багато хто навіть не уявляє, який дорогий для жителів міста цей квиток, скільки радості може принести людині такий подарунок», – звернувся до Харків’ян директор філармонії Юрій Янко.

Отримати «Підвішений квиток» зможуть такі категорії населення, як пенсіонери, інваліди, ветерани Великої Вітчизняної війни і багатодітні родини за наявності підтверджуючого посвідчення.

Інформація про наявність і кількість підвішених квитків буде знаходитися біля кас органного і концертного залів філармонії.

Подібний вид благодійності з’явився в Італії. Жителі Неаполя залишали в кав’ярнях оплачену каву для тих, кому вона не по кишені. У романі «Малавіта» Тоніно Бенаквісти ця традиція описана так: «Відпочиваючи в Неаполі, почув про стародавній звичай, який ще шанували деякі тамтешні власники бістро. Він називається un caffe sospeso («підвішена кава»). З огляду на ціну еспресо у стійки (гроші або трохи менше), клієнти нерідко вигрібали дріб’язок з кишень і купували дві кави, випиваючи при цьому тільки одну. А бармен записував собі на дошку одну безкоштовну каву для бідняка, який зайшов випадково».

У філармонії вважають цю традицію гідною продовження і закликають усіх взяти участь в акції.

Джерело: dozor.com.ua